Izabran najstrašniji horor film svih vremena: U glavnoj ulozi Itan Houk (FOTO/VIDEO)

20.10.2023

08:35

0

Autor: Dejan Ćirić

Prema rezultatima projekta Science of Scare, ovo ostvarenje je imalo najveći ukupni rezultat zastrašivanja

Izabran najstrašniji horor film svih vremena: U glavnoj ulozi Itan Houk (FOTO/VIDEO)
Copyright Profimedia

Naučnici su izabrali najstrašniji horor film svih vremena, a radi se o ostvarenju "Sinister" iz 2012. godine, u kome glavnu ulogu igra Itan Houk.

Projekat Science of Scare od 2020. godine bira najstrašnija filmska ostvarenja, a ovogodišnje izdanje je unapređeno kako bi dobili još detaljnije rezultate. Odabrano je 250 ljubitelja filma da gledaju niz horora na engleskom jeziku, dok su opremljeni monitorima koji prate njihove otkucaje srca, a zatim su se rezultati analizirali kako bi se utvrdilo koji filmovi su izazvali najveće skokove otkucaja.

Profimedia
 

Ove godine novi sistem bodovanja kombinovao je otkucaje srca (mereno u otkucajima u minuti BPM) i varijansu otkucaja srca (mereno u milisekundama). Dva rezultata se zatim kombinuju da bi se stvorio rezultat. "Sinister" je nakon toga proglašen najstrašnijim filmom ikad.

Najveći rezultat zastrašivanja

"U centru priče je pisac o istinitim zločinima (Houk) koji nije napisao bestseler više od 10 godina i zbog toga postaje sve očajniji. Kada otkrije postojanje filma koji prikazuje smrt jedne porodice, zaklinje se da će rešiti misteriju. Seli svoju porodicu u dom žrtava i kreće na posao. Međutim, kada stari filmski snimci i drugi tragovi upućuju na prisustvo natprirodne sile, on shvata da život u toj kući može biti fatalan", navodi se u zvaničnom sinopsisu ovog ostvarenja.

Profimedia
 

Prema rezultatima projekta Science of Scare, "Sinister" je imao ukupni rezultat zastrašivanja od 96/100 sa najvećim zabeleženim skokom otkucaja srca koji je dostigao 131 u minuti, što je više nego dvostruko od prosečnog otkucaja u stanju mirovanja. Na drugom mestu je film "Host" iz 2020., a na trećem "Skinamirink". Četvrtoplasirani film "Insidious" ima i najstrašniju scenu.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike