Čuveni intervju sa Dajanom kao pozorišna predstava: Princezu će igrati glumica iz "Krune" (FOTO)

13.10.2023

19:00

0

Ona već ima iskustva sa "kraljevskim ulogama"

Čuveni intervju sa Dajanom kao pozorišna predstava: Princezu će igrati glumica iz "Krune" (FOTO)
Princeza Dajana - Copyright Profimedia

Prineza Dajana šokirala je naciju, a zatim celi svet u čuvenom intervjuu za BBC, u kojem je iznela detalje iz kraljevskog života.

To se dogodilo 20. novembra 1995. godine a iz ovog intervjua se pamti čuvena rečenica kako je u njenom braku sa Čarslom "bilo troje pa je nastala mala gužva".

Profimedia
 

Londonsko pozorište "Park", saopštilo je da će raditi predstavu "Intervju" u kojoj glavnu ulogu princeze Dajane glumi 35-godišnja glumica Jolanda Ketl.

Iskustvo sa kraljevskim ulogama

Na njihovim fotografijama se može videti Ketl obučena u plavi kostim u kakvom je Dajana sedela pored novinara Bašira u svojim odajama i Kensingtonskoj palati kada je progovorila o prevari, depresiji, bulimiji, mentalnoj stabilnosti...

Profimedia
 

Glumica Ketl je poznata po ulogama u nizu britanskih filmova i serija, poput "Uveravanja", i "Leta u Italiji", i već ima iskustva s "kraljevskim ulogama".

Ona je u seriji "Kruna" glumila suprugu poznatog inovatora, preduzetnika i zaštitnika umetnosti Džeremija Fraja.

Predstava "Intervju"

Predstava "Intervju" ("The Interview") autori kažu, "daje uvid u priču iza intervjua: ženi koja ga je dala, muškarcu koji ga je napravio i instituciji koja ga je prikazala".

Ipak, scenarista Jonathan Maitland otkrio je da će u drami biti uključeni samo "određeni delovi" intervjua i to zbog pitanja autorskih prava, ali i iz poštovanja prema princu Vilijamu.

Profimedia
Jolanda Ket

Vilijam je pre dve godine zatražio bojkot intervjua, nakon što je istraga sudije bivšeg šefa britanskog Vrhovnog suda, pokazala da je BBC prećutno podržao manipulisanje Dajanom.

- Stvari koje su dovele do slavnog intervjua i događaji nakon njega otkrivaju mnogo toga o našoj zemlji i njenim institucijama - izjavio je Maitland za Daily Mail koji je rekao da je intervju "zaista materijal za dramu".

Princeza Dajana sa prinčevima Vilijamom i Harijem/Profimedia
 

Princ Vilijam i Hari koji živi u SAD, zasada nisu reagovali na najavu predstave.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike