Barbimanija ne jenjava: London se priprema za nešto spektakularno!

05.10.2023

17:00

0

Autor: Dejan Ćirić

Mnoštvo retkih i unikatnih predmeta biće izloženo zajedno sa drugim ključnim komadima koji su pozajmljeni i kupljeni kako bi ispričali priču o čuvenom brendu

Barbimanija ne jenjava: London se priprema za nešto spektakularno!
Margo Robi u filmu "Barbi" - Copyright Profimedia

Lutka Barbika je prvi put predstavljena 1959. godine, nakon što je njena kreatorka Rut Hendler htela da osmisli drugačiji narativ za svoju ćerku Barbaru.

Istorija slavne Barbi biće istražena na spektakularnoj izložbi koja će sledeće godine, povodom 65. rođendana čuvene lutke, biti otvorena u Muzeju dizajna u Londonu. Kroz partnerstvo sa kompanijom za proizvodnju igračaka Mattel, muzej je dobio poseban pristup ogromnoj Barbi arhivi u Kaliforniji.

Pixabay
 

Mnoštvo retkih i unikatnih predmeta biće izloženo zajedno sa drugim ključnim komadima koji su pozajmljeni i kupljeni kako bi ispričali priču o čuvenom brendu.

Priprema trajala tri godine

Nakon tri godine nastajanja, izložba će biti otvorena 5. jula 2024. i trajaće do februara 2025. godine.

Akcenat će biti stavljen na početnu tačku, odnosno pomenuto stvaranje lutke od strane Hendlerove, kao i razmatranje priče o Barbiki u sferi dizajna uključujući modu, arhitekturu, dizajn nameštaja i vozila, navodi Jutarnji list.

Profimedia
 

Sada već čuveni film sa Margo Robi i Rajanom Goslingom ovog leta je osvojio ceo svet i postao najpopularniji film u 2023. godini.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike