Rusi krše zakon i rizikuju odlazak u zatvor da bi gledali "Barbi": Prodaju se i lažne ulaznice!

29.09.2023

07:05

0

Autor: Dejan Ćirić

Gledaoci su oduševljeni činjenicom da je film stigao na velika platna

Rusi krše zakon i rizikuju odlazak u zatvor da bi gledali "Barbi": Prodaju se i lažne ulaznice!
Scena iz filma "Barbi" - Copyright Profimedia

Uprkos zabrani prikazivanja holivudskih filmova u Rusiji, zbog podrške koju Amerika pruža Ukrajini, Rusi krše zakon i rizikuju zatvor samo da bi gledali "Barbi".

Film privlači publiku u ruskom multipleksu uprkos zapadnim sankcijama. U moskovskom trgovačkom centru postoji ogromna ružičasta kuća, podignuta pored restorana, sa ružičastim nameštajem, ružičastim kokicama i kartonskim likovima Barbi i Kena u prirodnoj veličini s osmehom od uva do uva, prenosi BBC.

Profimedia
 

Nakon napada na Ukrajinu, niz holivudskih studija prestao je sa prikazivanjem svojih filmova u Rusiji, ali nelegalne kopije nalaze svoj put i filmovi se uredno sinhronizuju na ruski jezik, navodi britanski servis. Da bi izbegli probleme s licencama, bioskopi prodaju ulaznice za kratke filmove ruske proizvodnje, ali zapravo prikazuju dugometražni film "Barbi".

Gledoaci oduševljeni

Rusko ministarstvo kulture je još u avgustu zaključio da "Barbi" "nije u skladu s ciljevima koje je izneo naš predsednik za očuvanje i jačanje tradicionalnih ruskih moralnih i duhovnih vrednosti", ali posetioci sa kojima je razgovarao BBC, su oduševljeni činjenicom da je film stigao na velika platna.

Profimedia
 

Ruska poslanica Marija Butina saopštila je da film nije dobio dozvolu za prikazivanje u Rusiji, i da je poslala službeni zahtev bisokopima za objašnjenje. Ona smatra da nema ničeg sjajnog u fenomenu "Barbi", kako s lutkom, tako i s filmom.

- Imam problem sa "Barbi" kao sa ženskom formom. Neke devojke, posebno tinejdžerke, nastoje da budu poput nje i iscrpljuju svoje telo - rekla je Butina za BBC.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike