Dragana Mićanovića jedna stvar posebno povezuje sa predstojećom dodelom Oskara: Pogledajte o čemu se radi (VIDEO)

05.10.2023

07:05

0

Autor: Dejan Ćirić

96. dodela najprestižnijih filmskih nagrada biće održana 10. marta 2024. godine

Dragana Mićanovića jedna stvar posebno povezuje sa predstojećom dodelom Oskara: Pogledajte o čemu se radi (VIDEO)
Dragan Mićanović - Copyright Promo/Nebojša Babić

Većina država iz našeg regiona objavila je koji filmovi će biti njihovi kandidati za Oskara u kategoriji najbolji film izvan engleskog govornog područja i uglavnom su u pitanju drame.

Profimedia
 

Srbija je kandidovala film “Što se bore misli moje”, reditelja Milorada Milinkovića. Ostvarenje govori o poslednjim danima srpskog kneza Mihaila Obrenovića pre nego što je na njega izvršen atentat, a glavne uloge tumače Dragan Mićanović, Jana Ivanović, Nataša Ninković i mnogi drugi.

Kandidat Crne Gore je ostvarenje “Sirin” Senada Šahmanovća.

Bosna i Hercegovina šalje film Une Gunjak “Ekskurzija”, u kojem jednu od glavnih uloga tumači Izudin Bajrović. Film prati Iman (Asja Lagumdžija), koja sa odeljenjem odlazi na ekskurziju i u jednom momentu počinje da se suočava sa širenjem glasina da je trudna.

Mićanović i u hrvatskom filmu

Dragan Mićanović je i u glumačkoj postavi hrvatskog kandidata za Oskara. U pitanju je ostvarenje Dubravke Turić “Tragovi”. Priča prati naučnicu Anu, koju igra Marija Škaričić, koja je suočena sa ličnom krizom, pri čemu se antropološko istraživanje kojim se bavi prepliće sa njenim osećajem izgubljenosti.

Severna Makedonija kandidovala je film “Housekeeping for Beginners”. U pitanju je drama Gorana Stolevskog u kojoj glavne uloge tumače rumunske glumice Anamarija Marinka i Alina Šerban.

Kandidat Slovenije je drama “Riders” Dominika Menceja. Smeštena u 1999. godinu, priča govori o dvojici prijatelja koji svoje mopede transformišu u "velike" motore i sa njima kreću na putovanje koje će ih suočiti sa prošlošću, ali i sa vizijama budućnosti.

96. dodela Oskara biće održana 10. marta 2024. godine.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike