Izglasan srpski predstavnik za Oskara! Film o knezu Mihailu u borbi za prestižno priznanje (FOTO/VIDEO)

27.09.2023

13:59

0

Autor: M.M.

Poslednji put kada je Srbija imala film u užem izboru bilo je 2008. godine kada se u izboru od devet filmova našla „Klopka“ Srdana Golubovića

Izglasan srpski predstavnik za Oskara! Film o knezu Mihailu u borbi za prestižno priznanje (FOTO/VIDEO)
Copyright Promo

Selekciona komisija za odabir srpskog kandidata za nagradu Oskar, većinom glasova donela je odluku da će naš predstavnik za prestižno priznanje Američke akademije filmske umetnosti i nauke za 2023. godinu biti film "Što se bore misli moje", reditelja Milorada Milinkovića, prenose Novosti.

Najavljen kao istorijski triler, film "Što se bore misli moje" o ubistvu kneza Mihaila Obrenovića u Košutnjaku i događajima koji su neposredno prethodili atentatu.

Promo
 

Naslovnu ulogu tumači Dragan Mićanović, dok ćemo u likovima njegovih savremenika i istorijskih ličnosti gledati Miloša Timotijevića, Nebojšu Dugalića, Natašu Ninković, Aleksandra Srećkovića Kuburu, Tamaru Krcunović, Zorana Cvijanovića, kao i glumce mlađe generacije - Luku Grbića, Janu Ivanović, Maju Čampar, Stojšu Oljačića...

Poslednji put kada je Srbija imala film u užem izboru bilo je 2008. godine kada se u izboru od devet filmova našla „Klopka“ Srdana Golubovića.

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike