Almodovar otkrio zašto nikada neće snimati u Holivudu: Jedna stvar ga užasava!

25.09.2023

11:00

0

Autor: Dejan Ćirić

"Ne osećam da je to sistem u kojem bih mogao da radim", ističe reditelj

Almodovar otkrio zašto nikada neće snimati u Holivudu: Jedna stvar ga užasava!
Pedro Almodovar - Copyright Profimedia

Slavni španski reditelj i dvostruki oskarovac Pedro Almodóvar u svojoj gotovo 50 godina dugoj karijeri uvek se odupirao odlasku u Holivud. Prema onome što je otkrio u intervjuu za britanski The Independent, tako će biti i dalje.

- Imam specifičan način rada a moja intuicija mi govori da to nije način na koji se radi u Holivudu ili u velikim filmskim studijima - izjavio je reditelj dodavši da je on, pre svega, umetnik.

Profimedia
 

Almodovar je do sada snimao španske filmove i samo u dva slučaja je sarađivao sa internacionalnim zvezdama, ali to su bili kratki filmovi „Ljudski glas“ sa Tildom Svinton i najnoviji  „Strange Way of Life“ sa Pedrom Paskalom i Itanom Houkom.

Ja donosim odluke

Ipak, oba filma su snimljena sa evropskim, a ne američkim novcem. Razlog zbog kojeg Almodovar ne želi da radi u Holivudu jeste činjenica da je, kako i sam kaže, „control freak“ i da u potpunosti želi da kontroliše svaki segment rada na filmu kao i konačnu verziju, što u Holivudu određuju producenti, a ne reditelji.

- Ja radim sve, ja donosim odluke - izričit je čuveni sineasta.

Profimedia
 

Kako je izjavio, užasava ga kada gleda seriju i vidi da je na kraju epizode reditelj jedva spomenut.

- Čak i kada čitate filmske magazine vidite da se raspravlja o glumcima, a ne o rediteljima. U redu, spominju se Tarantino i Skorseze, ali meni se čini da je reditelj samo član tehničke ekipe filma. To je pitanje moći. On u takvom sistemu mora da sluša puno ljudi, producente, glumce, a u nekim slučajevima i agente. Ne osećam da je to sistem u kojem bih mogao da radim - zaključio je Almodovar.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike