Frensis Ford Kopola nije samo reditelj: Jedan biznis mu donosi mnogo veću zaradu nego snimanje filmova (FOTO)

22.06.2023

16:00

0

Profitom od svoje druge velike ljubavi finansirao je neke od svojih filmskih projekata

Frensis Ford Kopola nije samo reditelj: Jedan biznis mu donosi mnogo veću zaradu nego snimanje filmova (FOTO)
Frensis Ford Kopola - Copyright Profimedia

Frensis Ford Kopola, čuveni režiser poznat po filmovima kao što su "Kum" i "Apokalipsa danas", ostvario je znatno veću zaradu svojim poslovanjem u industriji vina nego snimanjem filmova. Profitom od svoje vinske imperije, Kopola je finansirao neke od svojih filmskih projekata.

Profimeda
 

Iako je svetski poznat po remek-delima sedme umetnosti, malo je poznato da je slavni reditelj istovremeno gradio i uspešan posao u industriji vina. Okrenuo se vinogradarstvu u kasnim 1970-im godinama, kada je stvorio svoju vinsku kompaniju poznatu kao "Francis Ford Coppola Winery".

Kopola se posvetio stvaranju kvalitetnih vina i bio je veoma posvećen pažljivom procesu proizvodnje i odabiru najboljih vrsta grožđa. Njegovo vino brzo je osvojilo pohvale kritičara i ljubitelja širom sveta, što je dovelo do značajnog rasta prodaje i profita.

Profimedia
 

Umetnik koji je uspeo da kombinuje svoje talente

Zanimljivo je da je Kopola iskoristio profit od svog vinskog biznisa kako bi finansirao neke od svojih najpoznatijih filmskih projekata. Snimanje filmova često zahteva velika finansijska ulaganja, a reditelj je mudro iskoristio uspeh svojih vina kako bi obezbedio sredstva za produkciju.

Ovaj pristup mu je omogućio veću kreativnu slobodu i nezavisnost u svetu filma. Bez pritiska da se oslanja isključivo na prihode od filmskih ostvarenja, Kopola je mogao da istražuje različite teme i eksperimentiše sa svojim projekcijama.

Profimedia
 

Kopola je primer umetnika koji je uspeo da kombinuje svoje strasti i talente na nekonvencionalan način, postižući uspeh i u filmskoj i u vinskoj industriji.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike