Emir Kusturica u rodnom gradu Lava Tolstoja: Oglasio se i savetnik Putina

22.09.2023

13:00

0

"Upečatljiva, harizmatična ličnost, originalnog kultnog reditelja"

Emir Kusturica u rodnom gradu Lava Tolstoja: Oglasio se i savetnik Putina
Emir Kusturica - Copyright Profimedia

Srpski reditelj Emir Kusturica i ruski pisac Jevgenij Vodolazkin držaće radionice polaznicima prve Škole filmske kritike u Jasnoj Poljani, saopštio je danas Ruski dom.

ATA Images/M.K.
 

Polaznici će moći da prate predavanja i diskusije producenata, novinara, scenarista i filmskih kritičara, kao što su Jegor Moskvitin, Ivan Kudrjavcev, Nikita Kravcov, Vsevolod Koršunov i Vjačeslav Marusenkov, i da gledaju filmove svetske kinematografije i razgovaraju o njima.

Učešće Kusturice kao uspeh prve Škole filmske kritike

- Filmska kritika nam pomaže da razumemo kako bioskop funkcioniše, kako utiče na gledaoca, koje ideje i emocije prenosi. Ruska kinematografija ima svoje karakteristike i bogatu istoriju. Rado ću podeliti svoje iskustvo i znanje sa mladima koji su zainteresovani za ovu temu - rekao je Kusturica.

24sedam/Katarina Mihajlović
 

Savetnik predsednika Rusije Vladimir Tolstoj je ocenio da je učešće Kusturice "upečatljive, harizmatične ličnosti, originalnog kultnog reditelja, veliki uspeh za prvu Školu filmske kritike", i da će nesumnjivo komunikacija sa njim biti neprocenjivo iskustvo za sve polaznike.

Škola filmske kritike biće održana u Jasnoj Poljani od 19. do 23. oktobra uz podršku Predsedničkog fonda za kulturne inicijative, Muzeja ",Lav Nikolajevič Tolstoj“ i kanala, KinoTV, naveo je Ruski dom.

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike