Dikaprio i Skorseze pripremaju osmi zajednički film: Dramatična priča o brodolomu i pobuni!

11.09.2023

10:00

0

Autor: Dejan Ćirić

U pitanju je još jedna adaptacija knjige Dejvida Grena

Dikaprio i Skorseze pripremaju osmi zajednički film: Dramatična priča o brodolomu i pobuni!
Leonardo Dikaprio i Martin Skorseze - Copyright Profimedia

Iako njihov najnoviji film "Ubistva pod cvetnim mesecom" još nije stigao u svetske bioskope, Martin SkorsezeLeonardo Dikaprio planiraju novu saradnju. Potvrđeno je da su reditelj i glumac već otkupili prava na još jednu knjigu Dejvida Grena pod nazivom "The Wager: A Tale of Shipwreck, Mutiny and Murder, prenosi Far Out Magazine.

Profimedia
 

Knjiga je objavljena u aprilu ove godine i slično "Ubistvima pod cvetnim mesecom" u pitanju je publicističko delo koje opisuje istorijski događaj. 

Pobuna na brodu

U centru priče je pobuna na britanskom brodu HMS Wager, koja se dogodila 1740 godine. Sve počinje sa 30 izgladnelih muškaraca koji su se nasukali na obalu Brazila. Oni su bili deo posade koja je bila u poteri za jednim španskim brodom, pre nego što je doživela brodolom.

Muškarci su proglašeni herojima jer su uspeli da prežive teške uslove na okeanu, ali sve se promenilo kada su šest meseci kasnije, na obalu Čilea, doplovila tri muškarca koja su preživele optužila za pobunu. 

Profimedia
 

Ovo ostvarenje će biti osma saradnja Skorsezea i Dikaprija. Film "Ubistva pod cvetnim mesecom" u bioskope stiže 20. oktobra ove godine, nakon čega će biti dostupan na striming platformi Apple TV+. 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike