Večeras počinje jubilarna 80. Mostra: Da li će zbog štrajka u Holivudu crveni tepih na Lidu biti pust? (VIDEO)

30.08.2023

15:30

0

Autor: Dejan Ćirić

Mnogi slavni reditelji će predstaviti svoja najnovija ostvarenja, a očekuje se i veliki broj holivudskih zvezda uprkos štrajku

Večeras počinje jubilarna 80. Mostra: Da li će zbog štrajka u Holivudu crveni tepih na Lidu biti pust? (VIDEO)
Copyright Profimedia

Međunarodni filmski festival u Veneciji (Mostra) počinje večeras, a u konkurenciji za nagradu Zlatni lav naći će se 23 ostvarenja.

Venecijanski Zlatni lav/Profimedia
 

Povodom 80. godina postojanja festivala u trci za prestižnu nagradu u ovogodišnjoj konkurenciji biće filmovi Lika Besona, Bredlija Kupera, Sofije Kopole, Dejvida Fličera, Matea Garonea i ostalih.

Venecijanski festival/Profimedia
 

U takmičarskom programu publika će imati priliku da pogleda novi Besonov film "Dogman" u kome glavne uloge tumače Majkl Fasbender i Tilda Svinton, kao i "Jadna stvorenja" Jorgosa Lantimosa, fantastičnu priču u kojoj Ema Stoun igra ulogu žene koja se vraća iz mrtvih.

Film reditelja Edoarda De Angelisa "Komandant" ponudiće istinitu priču o komandantu italijanske podmornice u Drugom svetskom ratu koji je od potapanja spasao belgijske mornare čije je brod torpedovan.

Bredli Kuper kao Maestro

Reditelj i glumac Bredli Kuper predstaviće se publici filmom "Maestro" u kome će glavne uloge tumačiti on i Keri Maligan. Film predstavlja rediteljski povratak Bredlija Kupera nakon Oskarom nagrađenog filma iz 2018. godine "Zvezda je rođena". U Kuperovom biografskom filmu gledaćemo tešku bračnu dramu legendarnog kompozitora Leonarda Bernštajna u njegove Supruge Felisije Montalegre.

Majkl Man se ove godine kandidovao sa filmom "Ferari" u kome će biti ispričana priča o bivšem trkaču Encu Ferariju, koji pokušava da spase svoju porodicu i posao kladeći se na legendarnu trku Mille Miglia.

Polanski i Alen

Roman Polanski će predstaviti svoju crnu komediju "Palata" smeštenu u otmeni hotel u odmaralištu u Alpima, a Vudi Alen romantični triler "Šansa". Oba filma su izazvala kontroverze nakon festivala u Kanu.

Direktor festivala Alberto Barbera je najavljujući program istakao da zbog štrajka holivuskih glumaca mnogi članovi studijskih produkcija neće prisustvovati, dok se sa druge strane nada izvanrednoj posećenosti glumaca nezavisnih američkih produkcija, kojih je mnogo.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike