Lazar Ristovski u seriji punoj pucnjave i krvi: "Tunel" premijerno na Dunav Film Festu (FOTO)

25.08.2023

12:00

0

Inspirisana je stvarnim ličnostima u Srbiji u proteklih 20 godina

Lazar Ristovski u seriji punoj pucnjave i krvi: "Tunel" premijerno na Dunav Film Festu (FOTO)
Lazar Ristovski u seriji "Tunel" - Copyright Promo/Zillion film

Posle skoro sedam godina od ideje, prve dve epizode serije „Tunel“ reditelja Petra Ristovskog biće premijerno prikazane večeras, 25. avgusta u 20 časova, u Malom gradu Smederevske tvrđave u okviru festivala Dunav Film Fest.

Cela serija je inspirisana stvarnim ličnostima, kriznim i talačkim situacijama koje su se desile u Srbiji u proteklih 20 godina.

Profimedia
 

Priča prati rad i privatne živote grupe za pregovore Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije, koja kroz svaku epizodu ima pred sobom novog počinioca kome pokušavaju da pomognu.

Serija prati 11 slučajeva u 12 epizoda

- Radeći na jednom drugom scenariju, tokom konsultacija u specijalnim jedinicama, upoznao sam čoveka na osnovu čijeg iskustva je i nastala ova serija. Njegovi slučajevi i privatni život, koje mi je ispričao u svega pola sata, bili su dovoljna inspiracija da započnemo pripreme za "Tunel" - izjavio je jednom prilikom reditelj serije Petar Ristovski.

On je naveo da serija prati 11 slučajeva, iako ima 12 epizoda, jer će jedan, najkompleksiji, biti prikazan u dve epizode.

Promo/Zilion film
 

U ekipi od čak 150 glumaca igra velika plejada umetnika poput Lazara Ristovskog, Danice Ristovski, Miloša Timotijevića, Minje Peković, ali i glumaca čije vreme zasigurno tek dolazi.

- Serija je toliko autentična, počevši od lokacija, preko scenografije, do kostima da sam često imao osećaj, kada sam se vraćao sa snimanja, da uopšte nisam glumio već da sam samo reagovao na situacije – naveo je glumac Miloš Đorđević, govoreći o radu na seriji koja je puna “pucnjave i krvi".

Promo/Zilion film
 

Autorsku ekipu pored reditelja Petra Ristovskog čine i Vladimir Ćosić, scenarista, direktori fotografije Goran Volarević, Maja Radošević, i Marko Milovanović, scenografi Željko Antović i Ljubica Petrović, kostimograf Veliborka Brankov, maskerka Dušica Vuksanović, kompozitor Aleksandar Ranđelović, kao i montažeri Miodrag Cicović i Aleksandar Popović.

Serija „Tunel“ je nastala u produkciji Telekom Srbija i Zillion Filma. Nakon projekcije publici će se pokloniti deo ekipe serije.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike