24sedam na predstavljanju serije "Nemirni": Uzbudljiva triler slagalica od delova rasutih na sve strane (FOTO/VIDEO)

25.04.2023

17:00

0

Mozaik likova, sudbina i nerešenih slučajeva ubistava, otmice...

24sedam na predstavljanju serije "Nemirni": Uzbudljiva triler slagalica od delova rasutih na sve strane (FOTO/VIDEO)
Ekipa serije "Nemirni" - Copyright 24sedam/Goran Sivački

Uzbudljiva i napeta triler priča, serija „Nemirni“, u čijem fokusu je otkrivanje misterioznog ubistva koje će trajati 12 epizoda, biće emitovana od 6. maja na Superstar kanalu.

Povodom početka emitovanja, ekipa ove serije, na čelu sa glavnim muškim likom kojeg tumači Gordan Kičić, podelila je svoje utiske pred novinarima.

24sedam/Goran Sivački
 

Istina, većina članova ekipe još uvek nije pogledala svih 12 epizoda, ali su svi ubeđeni da će se ova priča razlikovati od drugih, kao i da može ravnopravno da se nosi sa produkcijama koje trenutno gledamo na najpopularnijim striming servisima, poput Netfliksa.

Jedna velika mozgalica

- U seriji postoji nekoliko nerešenih slučajeva: jedno staro ubistvo, koje prati policijska istraga; otmica jednog mladog patologa kojeg njegov brat pokušava da pronađe; smrt sina ozbiljnog kriminalca. A tu je i jedna opasna žena koja na čudan način povezuje sve ove slučajeve - ispričala je novinarima Dragana Jovančević, producentkinja.

24sedam/Goran Sivački
 

Prema njenim rečima, serija je ujedno i krimi triler, i drama, i misterija, ali i jedna velika mozgalica.

- Zapravo, cela serija je jedna velika mozgalica - slagalica koju počnete da slažete sa jedne strane, pa onda pređete na sledeći ćošak jer se pojavljuju nove informacije, pa zatim opet pređete na drugi ćošak, sve dok na kraju ne dođete do centralnog dela u kome dobijete odgovore na sva pitanja - navela je producentkinja, dodajući da priča pokriva deset dana života njihovih junaka.

Četiri meseca snimanja na beogradskim ulicama, ali i u drugim delovima Srbije, podrazumevalo je veliku ekipu.

24sedam/Goran Sivački
 

- Snimali smo na više od 50 lokacija. Imali smo više od 50 glumačkih uloga i oko hiljadu statista - rekla je producentkinja, i istakla da "Nemirnih" ne bi bilo da snimanje nije podržao Telekom.

Ljudska drama ubačena u okvir krimi priče i trilera

Takođe, reditelj serije Darko Nikolić naveo je da se "Nemirni" ističu svojim kvalitetom, pre svega u produkcijkom smislu, što svakako ne bi bilo moguće bez Telekoma.

- Nadam se da će Korejci, Šveđani i drugi iz celog sveta voleti da gledaju ovu seriju kao što ja volim njihove. Ovo je univerzalna priča, samo je stavljena u drugi kontekst. Ovo je zapravo jedna ljudska drama ubačena u okvir krimi priče i trilera. Nadam se da će naša ljubav koju smo uložili u "Nemirne" biti vidljiva i za gledaoce - naveo je reditelj.

Radnja serije prati inspektorku Mirnu Paligorić koja istražuje ubistvo medicinskog stažiste Mladena Voinovića, čiji su posmrtni ostaci iskopani na beogradskom gradilištu.

24sedam/Goran Sivački
 

Glavni osumnjičeni za ubistvo je Vukašin Banović, Mladenov mentor sa Instituta za sudsku medicinu, koji je nestao čim je otkriven leš.

Policija kreće u potragu za Vukašinom, a tokom istrage, policijska inspektorka Mirna, progonjena sopstvenim nemirom, igrom slučaja razotkriva vezu države, tajne službe i kriminala.

"Sistem spojenih sudova" dovodi do neočekivanih obrta, tako da ono što je na površini dobija potpuno drugačiji izgled kada se izmakne jedna kockica, što sve aktere priče ostavlja nemirnim.

Gordan Kičić kao Tom Kruz

Gordan Kičić, koji igra glavnu mušku ulogu, podsetio je da je snimanje završeno početkom jeseni.

- Bilo je ogromno zadovoljstvo biti deo ovakve ekipe. Vrlo zanimljiv scenario, i što se mene lično tiče, uloga koja mi je poverena je drugačija od onoga što sam u poslednje vreme igrao. U pitanju je jedna dramska uloga gde pratimo Vukašinovog brata koji ga traži nakon što je otet. Kroz tu potragu saznajemo stvari iz njihove prošlosti i porodičnih odnosa - otkrio je Kičić.

24sedam/Goran Sivački
 

On je dodao da je to samo jedna priča koja se preklapa sa ostalima.

- Serija izgleda fenomenalno. Publika će uživati i pitaće se šta se dešava, ko su svi ti ljudi, kako će se svi oni uklopiti u mozaik događaja... Iskreno, i ja jedva čekam da vidim kako to izgleda na Superstar kanalu - rekao je Kičić, koji je snimao scene potere na beograskim ulicama bez kaskadera.

Lik kojeg tumači je profesionalni vozač.

- Sve je dobro prošlo, bilo je jako uzbudljivo, zabavno, baš sam se ložio - rekao je Kičić, dok je neko iz ekipe dodao: "Kao Tom Kruz."

Slagalica s velikim brojem tajni

Glumica Jelena Stupljanin je istakla da prvi put tumači jednu veoma kompleksnu ulogu koja se retko ili gotovo nikad ne sreće u savremenim serijama kada je reč o ženskim likovima. Ona je dodala da je njena uloga zahtevala i fizičku transformaciju.

Glumica Ana Mandić je navela da "Nemirni" nose veliki broj tajni i da je to slagalica koja se postepeno sklapa.

24sedam/Goran Sivački
 

Igor Benčina je svoju ulogu opisao kao "nepogodu", jer igra dva brata blizanca.

- Reditelj Darko Nikolić i ja nismo ulazili toliko detaljno u psihologiju tih likova braće, više je to stilizacija, taj je pristup, da ne otkrivam sad publici mnogo. Veoma mi se svidelo na snimanju, i da bude na ekranu pola od onoga šta smo postigli na snimanju, biće sjajno - naveo je Igor Benčina.  

Aleksandra Martinović, direktorka Direkcije za multimediju Telekom Srbija, istakla je da su iz ove kompanije veoma ponosni na seriju "Nemirni", jer je u pitanju projekat visoke produkcije.

24sedam/Goran Sivački
 

- Sada zamalo da kažem da će premijera serije biti 6. maja na HBO. Ali zaista i jeste tako, mi Superstar i gledamo od osnivanja kao na domaći HBO, zbog količine serija koje snimamo. Za priču "Nemirni" je dobro što opet imamo glavni ženski lik, što je uveliko svetski trend - naglasila je Martinovićeva.

Pored glavnih glumaca ogromnu ekipu "Nemirnih" čine: Nikolina Friganović, Strahinja Blažić, Anica Dobra, Boris Pingović, Aleksandra Janković, Nebojša Dugalić, Gorica Popović, Marko Ivanović, Izudin Bajrović, Dejan Aćimović, Vaja Dujović, Denis Murić, Marinko Prga, Maja Lukić, Marko Gvero, Vanja Ejdus, Ivan Đorđević, Vukašin Jovanović.

Serija od 12 epizoda, snimljena prema romanu Marka Popovića, od 6. maja će na kablovskom programu Superstar biti emitovana tokom šest vikenda zaredom, po dve epizode subotom i nedeljom.  

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike