Oskarovci Kenet Brana i Mišel Jeo u misteriji Agate Kristi: Zlokobni svet senki i tajni u filmu "Duhovi u Veneciji" (FOTO/VIDEO)

25.08.2023

17:00

0

Čuveni Herkul Poaro upliće se nevoljno u seanse koje se održavaju u jednoj urušenoj palati

Oskarovci Kenet Brana i Mišel Jeo u misteriji Agate Kristi: Zlokobni svet senki i tajni u filmu "Duhovi u Veneciji" (FOTO/VIDEO)
Mišel Jeo u filmu "Duhovi u Veneciji" - Copyright Profimedia

Dvojac Kenet Brana i Majkl Grin, nakon poslednjeg ostvarenja "Smrt na Nilu" snimili su još jedan triler "Duhovi u Veneciji" inspirisan knjigom najčuvenije spisateljice Agate Kristi u čijem središtu je detektiv Herkul Poaro.

Promo/MCF
 

Njen praunuk Džejms Pričard ujedno i izvršni producent filma istakao je da su Brana i Grin kreirali lik Poaroa još dublje, istražujući njegovu prošlost i prikazujući njegovu psihološku pozadinu.

Zasnovan na priči "Uoči svih svetih"

Poznati glumac Kenet Brana još jednom se našao u ulozi reditelja ovaj put sa trilerom "Duhovi u Veneciji" (A Haunting in Venice) koji ćemo od 14. septembra imati priliku da gledamo na velikom platnu domaćih bioskopa.  

Promo/MCF
 

Zasnovan na priči "Uoči svih svetih" (Hallowe’en Party) spisateljice Agate Kristi, Branin film prožet misterioznim događajima, premešta izvornu radnju priče koja se događa u misterioznoj kući u Engleskoj, sada u Italiju.

- Majkl Grin je izabrao veliki preokret u narativu, preuzeo srce Agatine misterije i premestio je u Veneciju - rekao je reditelj.

Nakon filmova "Ubistvo u Orijent ekspresu" i "Smrt na Nilu" belgijski detektiv Herkul Poaro ponovo se vraća na platno.

Promo/MCF
 

Iako je mislio da je zakoračio u novu, mirnu etapu života Poaro, nastanjen sada u zanosnoj Veneciji upliće se nevoljno u seanse koje se održavaju u jednoj urušenoj venecijanskoj palati.

Novi izazov za Poaroa

Kada se dogodi ubistvo jednog od gostiju, detektiv svedoči postojanju zlokobnog sveta senki i tajni.

Profimedia
 

- Poaro je u ovoj priči zaista pokušao da odustane. Video je mnoge zločine. Video je svetske ratove. Video je okrutnost čoveka prema čoveku i dosta mu je toga ili tako bar misli - rekao je reditelj.

U ulozi izvršnog producenta našao se praunuk engleske spisateljice Džejms Pričard koji navodi da su reditelj i scenarista kreirali postojeći lik Poaroa još dublje, istražujući njegovu prošlost i prikazujući psihološku pozadinu.

Misterija na interesantan način predstavlja izazov za Poaroa.

Jedna od glavnih uloga u filmu poverena je Mišel Jeo glumici koja je ove godine, za film "Sve u isto vreme" ovenčana nagradom Oskar.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike