Vinona Rajder novim filmom obara nekoliko rekorda: Jedan je neverovatan (FOTO/VIDEO)

21.08.2023

13:00

0

Autor: Dejan Ćirić

Ovo ostvarenje joj je širom otvorilo vrata Holivuda

Vinona Rajder novim filmom obara nekoliko rekorda: Jedan je neverovatan (FOTO/VIDEO)
Vinona Rajder - Copyright Profimedia

Američka glumica Vinona Rajder će se nakon punih 36 godina pojaviti u nastavku filma "Beetlejuice", Tima Bartona, koji u svetske bioskope stiže sledeće godine.

Taj film će pedesetjednogodišnjoj glumici doneti nekoliko ličnih rekorda. Naime, kako piše Screen Rant, nastavak filma u kojem će se glumica ponovo naći u ulozi Lidije Dic značiće za nju vremenski najdužu ulogu koju je igrala. Taj rekord je do sada držala uloga Džojs Bajers koju Vinona već sedam godina tumači u seriji "Stranger Things".

Vinona Rajder Profimedia
 

Zanimljivo je da slavna glumica nije bila raspoložena za snimanje serija sa više sezona sve do megahita "Stranger Things" koji je Rajderovu predstavio novoj generaciji obožavalaca, navodi kinofilm. Pre toga je uglavnom birala samostalne filmove u različitim žanrovima, hrabre mini-serije ili gostujuće uloge u serijama. 

Prvi put u nastavku nekog ostvarenja

"Beetlejuice" je krajem osamdesetih dobio pohvale kritike i sa budžetom od 15 miliona dolara, zaradio 74,7 miliona. Te dve činjenice svakako su doprinele tome da je film odmah stekao epitet kultnog, a Vinoni širom otvorio vrata Holivuda. Glumica je imala samo 17 godina kad je igrala Lidiju sa kojom je Beetlejuice hteo da se oženi kako bi izazvao haos u svetu živih.

Profimedia
 

Uloga koja se proteže kroz celu njenu karijeru nije jedini rekord koji će Rajderova nadmašiti pojavljivanjem u drugom delu filma. Biće to i prvi put da glumica reprizira ulogu u nastavku nekog ostvarenja.

Ona se ranije pojavljivala u filmovima koji su kasnije imali nastavke, ali u njima nije igrala. Isto tako, pojavljivala se u nastavcima filmova kao novi lik kojeg nije bilo u originalnom ostvarenju, kao što je "Osmi putnik: Uskrsnuće". Ipak, nikada nije odigrala istu ulogu dva puta na velikom platnu, što će se sada promeniti.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike