Zaplešite uz džez u Muzeju Jugoslavije: Neobična žurka koja će vas vratiti u stara dobra vremena

22.08.2023

12:00

0

Autor: Dejan Ćirić

Četvorosatni događaj biće dopunjen jugoslovenskim plesnim raritetima direktno sa vinila

Zaplešite uz džez u Muzeju Jugoslavije: Neobična žurka koja će vas vratiti u stara dobra vremena
Copyright Profimedia

Džez Matine žurka biće održana 24. avgusta u Muzeju Jugoslavije, u okviru poznate manifestacije "Leto u MuzeYU", saopštila je direkcija te ustanove kulture.

Muzej Jugoslavije i nezavisna producentska etiketa Discom iz Beograda pozivaju publiku na ovaj besplatan maraton i žurku u muzejskom Parku skulptura tog dana, od 17 do 21 sati.

Pixabay
 

Prvi put u javnosti arhiva Miše Blama

Na ovom jedinstvenom događaju vlasnici etikete Discom ekskluzivno će prvi put predstaviti obimnu arhivu Muzeja džeza Miše Blama u okviru di-džej seta sa veoma neobičnom kombinacijom magnetofona i gramofona. Kako su organizatori najavili, publiku na Džez Matine žurci 24. avgusta očekuje puno plesne, džez, fank i soul muzike sa elementima bosa nove, afro bita i bolera.

Ovi muzički zvuci zabeleženi su na magnetofonskim trakama koje čuvaju zaboravljene koncerte, festivale, privatne svirke i studijske snimke naših najznačajnijih džez muzičara, kao što su Duško Gojković, Mića Marković, Stjepko Gut, Miloš Petrović, Miša Blam, Lale Kovačev, Lazar Tošić, Bora Roković, Ivan Švager, Nenad Jelić.

Pixabay
 

Zaboravljena jugoslovenska muzika

Takođe, ova četvorosatna žurka biće dopunjena jugoslovenskim plesnim raritetima direktno sa vinila. U okviru događaja biće organizovana i "Berza gramofonskih ploča" na kojoj će se predstaviti mnogi lokalni ljubitelji, kolekcionari i prodavci vinila, tako da će u ponudi biti neke retke gramofonske ploče zaboravljene jugoslovenske muzike.

Pixabay
 

Organizatori poručuju posetiocima da, se ako su ljubitelji džez zvuka i vinila, ako vole da otkrivaju novu muziku ili samo žele da provedu jedno veče u prelepom ambijentu Parka skulptura, obavezno pridruže događaju. 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike