"Barbi" više nije na tronu: Ovaj film je zaustavio ružičasti cunami (FOTO/VIDEO)

22.08.2023

07:05

0

Autor: Dejan Ćirić

Opisan je kao svetla tačka u DC univerzumu

"Barbi" više nije na tronu: Ovaj film je zaustavio ružičasti cunami (FOTO/VIDEO)
Margo Robi u filmu "Barbi" - Copyright Profimedia

Četvoronedeljnoj dominaciji filma "Barbi" na američkom bioskopskom tržištu je došao kraj, jer je ostvarenje "Blue Beetle" iz DC univerzuma zauzelo prvo mesto. Nažalost, to je postignuto sa ne baš impresivnom zaradom od 25,4 miliona dolara u Severnoj Americi.

Kako je izvestio Comscore, "Blue Beetle" je doneo dodatnih 18 miliona dolara iz inostranstva, što čini ukupno 43,4 miliona dolara iz 64 tržišta širom sveta.

Profimedia
 

Film je imao slabiju premijeru u Americi u odnosu na 26,2 miliona koje je zaradio "The Suicide Squad", 30,1 milion "Shazam! Fury of the Gods", i 33 miliona "Birds of Prey". Premašio je 16,7 miliona koliko je zaradio "Wonder Woman 1984", ali je taj film pušten tokom pandemije i takođe je bio dostupan na HBO Max na dan lansiranja.

Svetla tačka u DC univerzumu

"Blue Beetle" je svetla tačka u DC univerzumu. Zabavan, duhovit, porodični film uz koji će vam vreme proleteti, navodi adria.ign.

Profimedia
 

Što se tiče "Barbi, film nastavlja da se ističe u svojoj petoj nedelji prikazivanja u bioskopima sa 21,5 miliona dolara u Severnoj Americi i 26,7 miliona dolara internacionalno. To čini pad od 36% u odnosu na prethodnu nedelju na američkom tržištu, što pokazuje da i dalje ima mnogo ljudi koji hrle u bioskope da vide Margo Robi u ulozi slavne lutke. Širom sveta, "Barbi" je uspela da ostvari prihod od 1,26 milijardi dolara.

Profimedia
 

"Openhajmer" je zauzeo treće mesto u svojoj petoj nedelji sa 10,6 miliona dolara na američkom tržištu i 32 miliona dolara u inostranstvu. Globalno, film je zaradio 717,84 miliona dolara.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike