Samo 20 filmova u istoriji je oborilo jedan poseban rekord: Sada je među njima i "Barbi" (VIDEO)

16.08.2023

19:30

0

Autor: Dejan Ćirić

Film je premašio i najoptimističnija očekivanja

Samo 20 filmova u istoriji je oborilo jedan poseban rekord: Sada je među njima i "Barbi" (VIDEO)
Margo Robi u filmu "Barbi" - Copyright Profimedia

Film "Barbi", rediteljke Grete Gervig srušio je razne rekorde od svog izlaska u julu, a sada je ušao u posebnu grupu od samo 20 filmova u istoriji koji su dostigli prekretnicu na američkim bioskopskim blagajnama.

Film u kojem Margo Robi glumi slavnu lutku uz Rajana Goslinga kao Kena, doneo je Greti Gervig mesto u istoriji jer je to prvi film jedne rediteljke koji je zaradio više milijardu dolara.

Profimedia
 

Ekskluzivni klub

I to nije sve. "Barbi" je, prema Forbsu, do sada uspela da zaradi 502.6 miliona dolara u Americi, što je čini delom ekskluzivnog kluba od samo 20 filmova koji su premašili 500 miliona dolara na domaćim bioskopskim blagajnama. Među filmovima koji su dosegli tu impresivnu prekretnicu su i "Avengers: Endgame", "Lion King", "The Dark Knight", "Avatar", "Titanic" i "Black Panther", navodi index.hr.

Profimedia
 

Komentarišući veliki uspeh filma ranije ovog meseca, Džef Goldštajn iz studija Warner Bros., direktor domaće distribucije, i Endru Krips, direktor međunarodne distribucije, istakli su:

- Kao šefovi distribucije ne ostajemo često bez reči zbog uspeha filma, ali "Barbillion" je srušio čak i naša najoptimističnija predviđanja. Ovo je prelomni trenutak za "Barbi" i niko osim Grete Gervig nije mogao da oživi ovu međugeneracijsku ikonu i njen svet u tako smešnoj, emotivnoj i zabavnoj priči, bukvalno bojeći celu planetu u ružičasto. Dugi redovi i ponovna gledanja dokazuju da su se filmovi vratili u velikom stilu i radujemo se što ćemo videti koliko daleko "Barbi" može da ide u stvarnom svetu.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike