Možete li da zamislite "Titanik" bez Kejt Vinslet? Ova glumica je bila prvi izbor za ulogu Rouz (FOTO)

15.08.2023

07:40

2

Autor: Dejan Ćirić

Džejms Kameron je prvobitno imao u planu drugu holivudsku zvezdu

Možete li da zamislite "Titanik" bez Kejt Vinslet? Ova glumica je bila prvi izbor za ulogu Rouz (FOTO)
Kejt Vinslet - Copyright Profimedia

Filmska magija često se krije u odabiru glumačke ekipe. Postoje glumci koji su bili toliko ikonični u svojim ulogama da je nemoguće zamisliti bilo kog drugog u tim filmovima. Među njima se definitivno nalaze Leonardo Dikaprio i Kejt Vinslet, koji su u legendarnom filmu "Titanik" iz 1997. godine, redatelja Džejmsa Kamerona, igrali Džeka i Rouz.

Profimedia
 

Ipak, kako navodi Collider, uloga Rouz je zamalo pripala drugoj holivudskoj zvezdi. Pre nego što je Kejt uopšte imala audiciju, Kameron je u glavnoj ženskoj ulozi video Gvinet Paltrou, koja je u to vreme iza sebe već imala hitove kao što su "Emma" i "Se7en".

Prst sudbine?

Prema glasinama koje su tada kružile, Paltrou je odbila ulogu, ali je u kasnijim intervjuima demantovala ta nagađanja.

- Mislim da sam bila jedan od glavnih izbora za tu ulogu - prisetila se glumica i dodala da ne voli da gubi vreme na razmišljanje o tome šta je moglo da bude.

Profimedia
 

Iako nije dobila ulogu u ovom ostvarenju, za Gvinet je to možda bilo sudbinski, jer je godinu dana nakon što je izašao "Titanik" dobila Oskara za film "Zaljubljeni Šekspir". 

Profimedia
 

Odabir Kejt Vinslet za ulogu Rouz je tada bio odličan izbor, što je potvrdio i sam Kameron. Glumica je tokom devedesetih godina iza sebe imala niz istorijskih drama, od filma "Razum i osećajnost", Anga Lija, do "Hamleta" Keneta Brane. 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike