Konačno se zna novi datum dodele Emi nagrada: Za sve je kriv štrajk u Holivudu

11.08.2023

11:00

0

Prvobitno je sve bilo planirano za 18. septembar

Konačno se zna novi datum dodele Emi nagrada: Za sve je kriv štrajk u Holivudu
Štrajku u Holivudu se priključila i Suzan Sarandon - Copyright Profimedia

Dodela Emi nagrada je odložena za 15. januar, objavile su Televizijska akademija i mreža Foks, dok holivudski scenaristi i glumci štrajkuju zbog nesuglasica oko uslova sa studijima.

Emi nagrade / Profimedia
 

Prvobitno je 75. dodela nagrada bila planirana za 18. septembar, a nominacije su objavljene u julu, samo malo pre nego što su se i glumci pridružili štrajku.

Holivudski glumci su se prošlog meseca pridružili scenaristima koji od maja ne rade, budući da su propali pregovori sa studijima.

Nominacije za Emi nagrade

Ovo je prvi put da su scenaristi i glumci zajedno u štrajku od 1960. godine, čime je zaustavljena produkcija svih televizijskih serija i filmova, kao i dosta projekata povezanih sa industrijom zabave, prenosi Glas Amerike.

Profimedia
 

Serija HBO "Naslednici" o borbi u porodici za kontrolu nad medijskom imperijom vodi u nominacijama, zajedno sa serijom HBO "Poslednji od nas", koja je distopijska adapatacija video-igre.

Ostali u nominacijama su "Kuća zmaja", koja hronološki prethodi "Igri prestola", serija o odmoru na kome stvari krenu po zlu "Beli lotos", kao i deo sage Ratova zvezda "Andor".

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike