"Promovišeš pedofila, prestajem da te pratim!“ Polanski snima novi film: Glavni glumac na stubu srama

16.05.2022

05:30

0

Jednu od vodećih uloga igra Miki Rurk koji je naišao na osude obožavalaca zbog objave na Instagramu

"Promovišeš pedofila, prestajem da te pratim!“ Polanski snima novi film: Glavni glumac na stubu srama
profimedia-0434864767 - Copyright Roman Polanski/Profimedia

Kontroverzni reditelj Roman Polanski trenutno u Švajcarskoj snima novi film „The Palace“, a reč je o drami čija se radnja događa 1999. godine u jednom luksuznom hotelu.

Jednu od glavnih uloga igra Miki Rurk koji je nakon jednog snimajućeg dana na Instagramu napisao:

"Kraj dana, još jednog. Veliko mi je zadovoljstvo da radim sa legendarnim i talentovanim Romanom Polanskim. Raditi sa takvim rediteljem je velika privilegija, jer njegov film ima takav integritet, stil, uzvišenost i nepredvidivost. Švajcarska je divna zemlja."

 

 

Film je najavljen prošle godine, ali se još uvek ne zna glumačka podela, osim Rurka, i ko će stati iza filma.

Iako se radi o jednom od najpoznatijih reditelja u svetu sedme umetnosti, mnogi komentari na Rurkovu objavu su bili negativni.

"Promovišeš pedofila, prestajem da te pratim", "Pedofil ne može da bude dobra osoba", "Znaš li za njegovu prošlost s maloletnicama? I ti gubiš razum", "Ako ti je toliko drag, daj mu da čuva tvoje ćerke", samo su neki od komentara koje je izazvala Mikijeva objava pa je jasno zašto bi mnogi glumci mogli da odbiju snimanje sa Polanskim.

Roman Polanski/Profimedia
 

Podsetimo, čuveni reditelj je tokom godina postao "persona non grata" nakon što je 1977. uhapšen i optužen za drogiranje i silovanje trinaestogodišnje devojčice.

Iako je priznao krivicu, kako bi smanjio kaznu, saznavši da će sudija odbiti njegovu žalbu i odrediti mu zatvor umesto uslovne kazne, pobegao je u Pariz, a u Americi ga još uvek smatraju beguncem.

Iako ga je Akademija filmskih umetnosti i nauka 2018. isključila iz članstva, oskarovac je nastavio rad u Evropi, gde je dobio mnoge nagrade, a njegov film iz 2019. godine, „Oficir i špijun“ osvojio je tri nagrade "Cezar" u Francuskoj i četiri nagrade na festivalu u Veneciji.

Profimedia
 

Ipak, mnogi članovi francuske akademije Cezar podneli su ostavku nakon što je film nominovan u čak 12 kategorija.

Visokobudžetna drama imala je evropsku distribuciju i podržale su je mnoge evropske kompanije, ali nijedan distributer iz Velike Britanije i Amerike nije otkupio film.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: index.hr

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike