Ko će zaraditi više - "Barbi" ili "Openhajmer"? Jedan film u ogromnoj prednosti (FOTO/VIDEO)

19.07.2023

17:30

0

Autor: Dejan Ćirić

Ova dva ekstremno različita blokbastera boriće se za rekorde na blagajnama

Ko će zaraditi više - "Barbi" ili "Openhajmer"? Jedan film u ogromnoj prednosti (FOTO/VIDEO)
Copyright Profimedia

Filmski hit najpre se prepozna po zaradi za vreme premiernog vikenda. Ovih dana najviše se priča o filmovima "Barbi" i "Openhajmer" koji u svetskim bioskopima počinju da se prikazuju istog dana, 21. jula, a sada su stigle i procene koji bi od ova dva najiščekivanije filma godine mogao više da zaradi u premijernom vikendu.

Profimedia
 

Fenomen "Barbihajmer"

Ova dva ekstremno različita blokbastera boriće se za rekorde na blagajnama, a brojni ljubitelji filma na internetu preporučuju da se pogledaju oba filma. Oni savetuju da se prvo pogleda “Barbi”, a zatim “Openhajmer”. Otud ime najnovijem svetskom fenomenu "Barbihajmer".

Profimedia
 

"Barbi" u prednosti"

Procenjuje se da će "Barbi" zaraditi duplo više od "Openhajmera". Prema nekim procenama, film o čuvenoj lutki bi trebalo da ima sjajan vikend na blagajnama i to zahvaljujući visokobudžetnoj marketinškoj kampanji. 

"Barbi" bi mogao da zaradi više od 100 miliona dolara u prvom vikendu prikazivanja.

Duplo manja zarada za "Openhajmer"

Za film Kristofera Nolana, o tvorcu atomske bombe, procenjuje se zarada od 50 miliona dolara širom Severne Amerike. Nolanov film traje tri sata, a "Barbi" dva, pa postoji mogućnost da "Openhajmer" ima manje projekcija na dnevnom nivou.

Ako se procene o zaradi ispostave kao tačne, oba filma bi već s prvim vikendom prikazivanja trebalo da pokriju sav budžet, uključujući i plate glumaca. 

Oba filma su režirali slavni reditelji i u njima igraju velike holivudske zvezde, pa i ne čudi što su ova dva ostvarenja već dugo tema broj jedan u svetskim medijima. 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike