Dušan Zorić i Matija Gluščević: Volimo kada neko kaže da je naš film s*anje (FOTO/VIDEO)

19.07.2023

11:43

0

O ostvarenju "Da li ste videli ovu ženu?" ne prestaje da se priča od kada je prvi put prikazano

Dušan Zorić i Matija Gluščević: Volimo kada neko kaže da je naš film s*anje (FOTO/VIDEO)
Matija Gluščević i Dušan Zorić - Copyright Promo/Non Aligned Films

Film reditelja Dušana Zorića i Matije Gluščevića “Da li ste videli ovu ženu?” u kojoj je glumica Ksenija Marinković maestralno odigrala glavnu ulogu, jedan je od onih filmova o kojima ne prestaje da se priča još od trenutka kada je prvi put prikazan publici.

Ovo je ostvarenje koje pogađa pravo u srce, koje se dugo pamti i koje progovara o tabu temama koje su deo svakodnevnog života.

Promo/Non Aligned Films
 

Film je premijerno prikazan prošle godine na Filmskom festivalu u Veneciji, u okviru zvaničnog takmičarskog programa “Nedelja kritike”. Osvojio je nagradu za najbolju režiju na Bangkok World Film Festivalu i nagradu kritike za najbolji film na 24. Međunarodnom festivalu nezavisnog filma "Black Movie" u Ženevi.

Sredovečna žena koja pokušava da iskoči iz svoje kože

Juče je stigla još jedna nagrada i to Asocijacije filmskih festivala Srbije (AFIFS) za najbolji srpski film, saopšteno je na Palićkom filmskom festivalu.

Božidar Zečević, predsednik Nacionalne sekcije FIPRESCI Srbija, uručio je sinoć na Letnjoj pozornici Palićkog festivala nagradu producentkinji Čarni Vučinić, koja se poklonila publici zajedno sa rediteljima nagrađenog ostvarenja, Dušanom Zorićem i Matijom Gluščevićem.

Damir Vujković
 

"Da li ste videli ovu ženu?" govori o sredovečnoj ženi Draginji koja pokušava da iskoči iz svoje kože.

- Mislim da ćemo Matija i ja uvek da se bavimo ljudima koji su sa margine i koji nešto potiskuju, a onda na kraju shvate da time moraju da se pozabave. Takvi nas junaci zanimaju. Ljudi koji su previše uspeli nisu mnogo inspirativni - rekao je Zorić na jučerašnjoj konferenciji za novinare na Paliću.

Volim kada neko kaže da je film sranje

On je naveo da je očekivao podeljene reakcije oko filma.

- Kada smo počeli da razmišljamo o filmu i dok smo ga pravili, meni se svidela ideja da film podeli ljude. Ja volim kada neko kaže da je film sranje, mada kada se to desi u praksi nije baš prijatno, pa bih ipak bih više voleo da se ljudima svidi film. Ali, očekivali smo da će biti podeljene reakcije.

Damir Vujković
 

Matija Gluščević, koreditelj filma, ispričao je kako je tekao zajednički rad sa Zorićem.

- Nije bilo podele posla među nama. Znali smo od početka da sve hoćemo da radimo zajedno i to se desilo spontano. Mi smo u tom smislu srodne duše. Mnogo je zabavnije raditi u paru, jer onda nije samo pitanje tvog ličnog ega, već konstantno možeš da pričaš s nekim i da odmah dobiješ povratnu informaciju i reakciju da li je tvoja ideja zanimljiva ili nije.

Inače, Zorić i Gluščević i dalje rade zajedno na novom filmu, a kako su otkrili, ovog puta će više pažnje posvetiti muškim likovima, odnosno očevima, za razliku od filma "Da li ste videli ovu ženu?" u kojem su bili fokusirani na majke.

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike