Trijumf filma „Da li ste videli ovu ženu?“ u Ženevi: Draginja i njena tri različita života (FOTO/VIDEO)

31.01.2023

13:45

0

Autor: Dejan Ćirić

Glavna nagrada festivala Black Movie dodeljuje se za izuzetna i odvažna filmska ostvarenja koja odlikuje iskrenost i autorska hrabrost

Trijumf filma „Da li ste videli ovu ženu?“ u Ženevi: Draginja i njena tri različita života (FOTO/VIDEO)
Film "Da li ste videli ovu ženu?" - Copyright Promo/Non Aligned Films

Ostvarenje „Da li ste videli ovu ženu?“ Matije Gluščevića i Dušana Zorića, napravljen u koprodukciji Non Aligned Films-a i Radio-televizije Srbije, osvojilo je nagradu kritike na 24. Međunarodnom festivalu nezavisnog filma Black Movie u Ženevi, što je ujedno i glavna nagrada festivala.

Promo/Non Aligned Films
 

Black Movie festival nastao je početkom devedesetih godina s ciljem da evropskoj publici predstavi filmove nastale u Africi. Festival je tokom godina širio horizonte i danas prikazuje veoma živu i vibrantnu kinematografiju iz celog sveta često zanemarenu od strane komercijalnih i velikih festivala.

Velika kinematografska vrednost

Glavnu nagradu festivala dodeljuje žiri filmske kritike i grad Ženeva za izuzetna i odvažna filmska ostvarenja koja odlikuje iskrenost, autorska hrabrost i velika kinematografska vrednost.

- Veoma smo srećni zbog ove važne nagrade koju smo osvojili u Ženevi. Nismo mogli bolje da zamislimo početak ove godine. Imali smo priliku da posetimo Ženevu i festival i proveli smo sjajno vreme tamo - izjavili su Gluščević i Zorić.

Promo/Non Aligned Films
 

Specijalna projekcija u Beogradu

Specijalna projekcija filma „Da li ste videli ovu ženu?“ biti održana u nedelju, 5. februara, u 20 časova, u Dvorani Kulturnog centra Beograda (DKC), kada će sa ekipom filma biti održan razgovor.

Film Da li ste videli ovu ženu? Promo/Non Aligned Films
 

Ovaj film je u 2022. godini privukao veliku pažnju publike i filmske kritike. Osvojio je Gran-pri „Aleksandar Saša Petrović“ na 28. Festivalu autorskog filma (FAF), a autorima je pripala i nagrada za najbolju režiju na 15. Međunarodnom filmskom festivalu u Bangkoku (Tajland).

Svetska premijera održana je na 79. Filmskom festivalu u Veneciji.

Tri različita života glavne junakinje

„Da li ste videli ovu ženu?“ je priča o sredovečnoj ženi Draginji, koja kroz tri različita života pokušava da iskoči iz svoje kože. Glavnu ulogu u filmu tumači jedna od najangažovanijih glumica regiona Ksenija Marinković.

Film Da li ste videli ovu ženu? Promo/Non Aligned Films
 

U pratećim ulogama pojavljuju se Isidora Simijonović, Boris Isaković, Vlasta Velisavljević, Goran Bogdan, Jasna Đuričić, Radoje Čupić, Olga Odanović, Milica Mihajlović, Ivana Vuković, Miloš Timotijević, Isidora Minić, Alex Elektra i drugi.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike