Horor koji je izbezumio Spilberga: Mislio je da je DVD uklet, a onda je uradio jednu stvar (VIDEO)

16.07.2023

18:35

0

Autor: Dejan Ćirić

Slavni reditelj je u svojoj kući počeo da doživljava čudne nezgode

Horor koji je izbezumio Spilberga: Mislio je da je DVD uklet, a onda je uradio jednu stvar (VIDEO)
Stiven Spilberg - Copyright Profimedia

Uprkos malom budžetu od samo 15.000 dolara i vremenu snimanja od sedam dana, reditelj Oren Peli uspeo je snimi horor film koji danas mnogi svrstavaju u klasike tog žanra. Radi se o filmu "Paranormalna aktivnost" iz 2009. godine, u kojem mladi par terorišu paranormalne sile koje se nalaze u njihovoj novoj kući.

Ipak, pre nego što je film postao hit, producenti su distributerima i potencijalnim kupcima, među kojima je bio i Stiven Spilberg, podelili DVD-jeve prvobitne verzije filma, navodi Collider, prenosi index.hr. Spilberg je bio toliko prestravljen nakon gledanja filma da je na trenutak pomislio kako je DVD uklet, jer je u svojoj kući počeo da doživljava čudne nezgode. DVD je u kesi za đubre vratio u predstavništvo kompanije DreamWorks, nakon čega je kontaktirao Pelija i savetovao mu da promeni kraj kako bi bio još strašniji. 

Profimedia
 

Hteo je šokantniji kraj

U originalnom završetku možemo da vidimo mladi par kako spavaju sve dok se Kejti ne probudi i ne počne da gleda Miku. Ona zatim izlazi iz sobe i počinje da vrišti, što njega budi i on brzo trči do nje. U pozadini čujemo nekakvu buku, ali ne vidimo šta se događa.

Kejti sva krvava, s nožem u rukama, ulazi u sobu i seda na krevet, a na ekranu možemo da vidimo kako prolaze sati. Nakon nekog vremena neko ostavlja glasovnu poruku na njihov telefon i dolazi u kuću gde otkriva mrtvog Miku. Pola sata kasnije dolazi policija i ubija Kejti. 

Spilberg je verovao da originalni kraj nije dovoljno šokantan za prosečnog gledaoca, pa je predložio alternativni kraj koji bi se svideo široj publici. Peli je odlučio da posluša iskusnijeg kolegu i ponovno je snimio završetak, koji je ubacio u finalnu verziju filma.

U Spilbergovom završetku možemo videti kako je Mika bačen natrag u spavaću sobu, a kamera, koja sve snima, zbog udarca pada na pod. U sobu zatim ulazi krvava Kejti, koja se spusti na pod i počne da njuši svog partnera. Ona se zatim okrene, nasmeši i naglo skoči na kameru, što gledaocu uliva strah u kosti.  

Profimedia
 

Prava odluka

Iako je Peli u film ubacio Spilbergovu, puno kraću verziju kraja, i dalje mu je originalni završetak draži jer nije hteo da film završi uz najobičniji "jump scare".

- Pokušao sam da se borim za svoj završetak, ali je film funkcionisao i sa novim krajem. S vremenom sam ga prihvatio i zavoleo, ali mi je moj završetak, ipak, draži - rekao je reditelj u jednom intervjuu.   

S obzirom na uspeh filma, koji je na budžetu od 230.000 dolara (15.000 je koštalo snimanje, a 215.000 postprodukcija) zaradio 194.2 miliona dolara, sa sigurnošću možemo reći da je Peli napravio dobar izbor i da je manje, ponekad, zaista više. 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike