Dženifer Lorens otkrila svoj najveći strah na snimanju filmova: Onda se pojavio on!

08.07.2023

09:00

0

Autor: Dejan Ćirić

"Bila sam jako nervozna ako sam morala da radim sa onima koji se pridržavaju ovog sistema", istakla je glumica

Dženifer Lorens otkrila svoj najveći strah na snimanju filmova: Onda se pojavio on!
Dženifer Lorens - Copyright Profimedia

Dženifer Lorens nedavno je priznala da ima strah od sistema Stanislavskog.

Suština sistema Konstantina Stanislavskog, ruskog glumca, reditelja i upravnika Moskovskog umetničkog pozorišta, leži u tome da je potrebno shvatiti ciljeve i metode prevazilaženja prepreka likova koje glumci tumače. Stanislavski je osmislio i koncept „šta ako”. Naime, tražio je od glumaca da se pitaju: „Šta ako bi se ovo meni desilo?” aludirajući na problem koji je zadesio lik. Na ovaj način se vežba da se i misli kao lik koji se tumači.

Profimedia
 

Lorensova je priznala da oseća nelagodu koju joj donosi Stanislavski sistem i to potpuno uranjanje u lik, čak i kada ne snima.

- Bila sam jako nervozna ako sam morala da radim sa onima koji se pridržavaju ovog sistema. Nemam pojma kako da razgovaram sa njima. Još nisam videla tako misteriozan glumački proces - otkrila je glumica.

Pomoć Kristijana Bejla

Ispostavilo se da je tehnika koja je njoj najbliža ona koju primenjuje Kristijan Bejl sa kojim je igrala u „Američkoj prevari”. Za ovu ulogu Lorensova je nagrađena Zlatnim globusom i nominovana je za Oskara.

- Išla sam iz jedne krajnosti u drugu dok nisam glumila sa Kristijanom Bejlom. Kada su kamere bile uključene i snimateljska ekipa spremna, otprilike deset sekundi pre nego što je počelo snimanje, on je počeo da ulazi u ulogu. Videla sam to i pomislila: „Ovo je verovatno dobra ideja”. I sama sam počela tako da radim - ispričala je glumica koja je za ulogu u filmu „U dobru i u zlu”, kada je imala samo dvadeset dve godine, ovenčana Oskarom, navodi Politika.

Profimedia
 

Nova komedija u kojoj glumi Dženifer Lorens, „Devojka za sve”, nedavno je počela da se prikazuje u bioskopima.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike