Šokantan film o Salvadoru Daliju u bioskopima: Mračne tajne, strahovi i skandalozan brak (FOTO/VIDEO)

21.06.2023

13:00

0

Autor: Dejan Ćirić

Ben Kingsli na iskren, emotivan i lucidan način tumači lik velikog slikara

Šokantan film o Salvadoru Daliju u bioskopima: Mračne tajne, strahovi i skandalozan brak (FOTO/VIDEO)
Copyright Promo/Taramount film

Od četvrtka 22. juna u naše bioskope stiže fantastična filmska priča o životu jednog od najboljih i najkontroverznijih umetnika u istoriji čovečanstva, Salvadora Dalija.

Film „Dalilend“ otkriće nam detalje iz bogate karijere i intrigantnog privatnog života čoveka koji je zadužio svet svojim delima, od platna koje slikao, preko mode, do kreiranja vizuelnog identiteta svetskih brendova.

Promo/Taramount film
 

Neprevaziđeni glumac Ben Kingsli na iskren, emotivan i lucidan način tumači lik velikog slikara, dok je Barbara Sukova, na podjednako autentičan način predstavila lik Dalijeve supruge, najveće životne podrške i večite muze, Gale.

Promo/Taramount film
 

Tajne, strahovi i neobičan brak

Imaćemo priliku da zavirimo u živopisan svet boja, u tajne koje su se krile iza velikih dela, ali i da saznamo sa kakvim se strahovima suočavao čovek nemerljivog talenta.

Film donosi priču o poznim godinama neobičnog braka između Salvadora Dalija i njegove suruge Gale, u vreme kada njihova naizgled nepokolebljiva veza počinje da puca. Radnja se odvija u Španiji i Americi 1973. godine, a priča je ispričana kroz prizmu Džejmsa, mladog asistenta slikara, koji želi da se proslavi u svetu umetnosti dok pomaže ekscentričnom i živahnom Daliju da se pripremi za veliku izložbu u Njujorku.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike