Slikanje ženskih zadnjica koje se pritiskaju na platno: Prvi trejler šokantnog filma o Salvadoru Daliju (VIDEO)

07.04.2023

17:01

0

Autor: Dejan Ćirić

U naslovnoj ulozi je britanski oskarovac Ben Kingsli

Slikanje ženskih zadnjica koje se pritiskaju na platno: Prvi trejler šokantnog filma o Salvadoru Daliju (VIDEO)
Salvador Dali i Rakel Velč - Copyright Profimedia

Nakon svetske premijere na Filmskom festivalu u Torontu i prikazivanja na ovogodišnjem FEST-u, u svetske bioskipe uskoro stiže novo ostvarenje kanadske rediteljke Meri Haron, "Daliland", o fascinantnom i burnom odnosu između čuvenog umetnika Salvadora Dalija i njegove supruge Gale.

U naslovnoj ulozi je britanski oskarovac Ben Kingsli, dok Galu tumači Barbara Sukova, nemačka glumica, dobitnica prestižnih filmskih priznanja među kojima su nagrade iz Kana i Venecije.

Promo/Cebef/Taramount film
 

Ezra Miler je u ulozi mladog Dalija, a publika ga poznaje po ulogama u filmu “Moramo da razgovaramo o Kevinu” i “Čarlijev svet”. Dalijevu dugogodišnju muzu, francusku pevačicu, slikarku i manekenku Amandu Lir, tumači Andreja Pejić, transrodna manekenka i glumica poreklom iz Bosne.

Rediteljka Meri Haron poznata je po još jednom filmskom ostvarenju koje je posvetila velikom umetniku 20. veka, Endiju Vorholu, “Pucala sam na Endija Vorhola”, kao i po filmu “Američki psiho”.

Promo/Cebef/Taramount film
 

Haotični svet i lude zabave

„Daliland“ prikazuje slavnog umetnika u kasnijim godinama njegove karijere. Film je ispričan kroz ispovest Džejmsa, koga igra Kristofer Brini, mladog asistenta koji je dodeljen da pomogne Daliju i pobrine se da slavni umetnik završi svoje slike za predstojeću galerijsku izložbu. Džejms brzo upada u haotični i ekscentrični svet kojim se Dali okružuje. Ali, film je i više od toga, posebno jer govori o poslednjim godinama burnog braka između Salvadora i Gale.

Promo/Cebef/Taramount film
 

U trejleru vidimo nagoveštaje ludorija i zabava kojima Džejms svedoči dok je sa Dalijem. To uključuje piće, ples i slikanje ženskih zadnjica koje se zatim pritiskaju na platno. Trejler prikazuje i Dalijeve kreativne borbe, kao i bračne i probleme sa novcem.

Radnja filma smeštena je u Njujork i Španiju 1974. godine. U svetske bioskope stiže 9. juna.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike