Slavna operska diva Ana Netrebko stigla u Beograd: Večeras nastupa na spektakularnom koncertu pod zvezdama (FOTO)

21.06.2023

08:35

0

Autor: Dejan Ćirić

Samo za našu publiku sprema se poseban bis uz koji će biti ispaljen veličanstven vatromet, koji će obasjati grad sa obe strane reke

Slavna operska diva Ana Netrebko stigla u Beograd: Večeras nastupa na spektakularnom koncertu pod zvezdama (FOTO)
Copyright Promo/Sever Zolak

Najveća operska diva današnjice Ana Netrebko i slavni tenor internacionalne karijere Jusif Ejvazov stigli su u Beograd, nakon velike premijere opere "Aida" u Veroni, koja je izazvala veliku pažnju svetske javnosti.

Promo/Sever Zolak
 

Umetnici su u srpskoj prestonici prvi put, a dobrodošlicu im je poželela direktorka festivala Belgrade River Fest Jelena Vuksan i prenela im da je publika u Beogradu počastvovana njihovim dolaskom i koncertom koji će održati danas, na Svetski dan muzike.

Promo/Sever Zolak
 

- Ovo je velika čast za našu zemlju. Belgrade River Fest ostvaruje svoju viziju da u jedinstvenom koncertnom prostoru dvorane na otvorenom, na platou Geozavoda u Beogradu na vodi, predstavi domaćoj publici vrhunske umetnike i muzičke velikane. Ove godine, čast nam je da ugostimo najveću primadonu 21. veka i njenog supruga, tenora internacionalne karijere koji će nastupiti u pratnji Simfonijskog orkestra i hora Radio televizije Srbije. Ponosni smo što Belgrade River Fest povezuje svetske i domaće umetnike. Posebno nas raduje veliki odziv publike i jedva čekamo da večeras otvorimo festival - izjavila je Jelena Vuksan.

Poseban bis uz vatromet

Jedinstveni koncertni prostor festivala Belgrade River Fest na obali reke nastao je sa vizijom da se velikani svetske muzičke scene predstave u ambijentu kakav nije viđen na našim prostorima. 

Belgrade river fest
 

Na sceni sa slavnom operskom divom nastupiće čak 160 srpskih muzičara - članova Simfonijskog orkestra i hora Radio televizije Srbije. Netrebko će izvesti najpoznatije arije iz opera Verdija i Pučinija, a samo za našu publiku sprema se i poseban bis uz koji će biti ispaljen veličanstven vatromet, koji će obasjati Beograd sa obe strane reke.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike