Najveća primadona 21. veka Ana Netrebko prvi put u Srbiji: Veličanstven koncert uz posebno iznenađenje za publiku (FOTO)

19.06.2023

08:35

0

Autor: Dejan Ćirić

Ovaj operski gala spektakl, kakav publika u našoj zemlji nije imala priliku da vidi, održaće se u posebno izgrađenoj koncertnoj dvorani na otvorenom, na platou Geozavoda

Najveća primadona 21. veka Ana Netrebko prvi put u Srbiji: Veličanstven koncert uz posebno iznenađenje za publiku (FOTO)
Ana Netrebko - Copyright Ana Netrebko/Instagram

Najveća operska diva današnjice Ana Netrebko trijumfovala je na velikoj sceni veličanstvene antičke Arene u Veroni na premijeri opere “Aida”. Ona u Beograd stiže već sutra, gde će na Svetski dan muzike, 21. juna, nastupiti na prestižnoj muzičkoj manifestaciji Belgrade River Fest, premijerno pred srpskom publikom.

Belgrade River Fest
 

Uz Anu će na scenu stupiti i slavni tenor Jusif Ejvazov, inače njen suprug, ali i njihov prijatelj, najpoznatiji srpski operski bariton Željko Lučić. Poznati Zrenjaninac nije jedini domaći izvođač koji će pratiti slavnu Netrebko, koja se još devedesetih godina upisala u istoriju svetske muzičke scene kao jedna od najuticajnijih i najtalentovanijih operskih pevačica svih vremena.

Ana Netrebko/Instagram
 

160 muzičara na sceni

Na sceni sa najvećom primadonom 21. veka nastupiće čak 160 srpskih muzičara - članova Simfonijskog orkestra i hora Radio televizije Srbije. Netrebko će izvesti najpoznatije arije iz opera Verdija i Pučinija, a samo za našu publiku sprema se i poseban bis uz koji će biti ispaljen veličanstven vatromet, koji će obasjati Beograd sa obe strane reke.

Belgrade river fest
 

Ovaj operski gala spektakl, kakav publika u Srbiji nije imala priliku da vidi, održaće se u posebno izgrađenoj koncertnoj dvorani na otvorenom, na platou Geozavoda, u Beogradu na vodi.

Ana Netrebko/Instagram
 

Jedinstveni koncertni prostor festivala Belgrade River Fest na obali reke nastao je sa vizijom da se velikani svetske muzičke scene predstave u ambijentu kakav nije viđen na našim prostorima. 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike