Snima se film o Šekspirovoj ženi i tragičnoj smrti njihovog sina: Režira čuvena oskarovka, odabrani glavni glumci (FOTO)

10.06.2023

17:00

0

Autor: Dejan Ćirić

U pitanju je adaptacija jednog od najprodavanijih istorijskih romana

Snima se film o Šekspirovoj ženi i tragičnoj smrti njihovog sina: Režira čuvena oskarovka, odabrani glavni glumci (FOTO)
Vilijam Šekspir - Copyright Profimedia

Džesi Bakli i Pol Meskal su u pregovorima za glavne uloge u filmskoj adaptaciji romana „Hamnet“, koju će zajedno producirati Amblin Partners, Hera Pictures, Neal Street Productions i Book of Shadows. Kloi Žao će režirati ovaj film koji je zasnovan na romanu Megi O’Farel, a njih dve će zajedno raditi na scenariju.

Profimedia
 

Događaji koji su prethodili nastanku „Hamleta“

Jedan od najprodavanijih istorijskih romana Njujork tajmsa donosi priču o Agnes, supruzi Vilijama Šekspira, dok pokušava da se pomiri sa gubitkom svog jedinog sina Hamneta.

Roman prikazuje emocionalne, porodične i umetničke posledice tog gubitka, tako da ova ljudska i veoma uzbudljiva priča o događajima koji su prethodli nastanku „Hamleta“ postaje još opipljivija.

Promo/Laguna
 

Roman „Hamnet“ je osvojio Woman's Prize za najbolji roman 2020. godine i nagradu Nacionalnog kruga književnih kritičara, našao se u užem izboru za nagradu „Valter Skot“, kao i u širem izboru za Karnegijevu medalju za književnost.

Glavni glumci

Džesi Bakli je bila nominovana za Oskara za najbolju sporednu žensku ulogu u filmu „Mračna kći“ (The Lost Daughter), a osvojila je nagradu „Olivije“ za najbolju žensku ulogu u mjuziklu „Kabare“ koji je postavljen na londonskom Vest endu i u kome je glumila uz Edija Redmejna.

Profimedia
 

Poznata je po svojim ulogama u filmovima „Razgovori žena“ (Women Talking) i „Razmišljam o okončanju“ (I'm Thinking of Ending Things), a uskoro ćemo je gledati u naučnofantastičnom romantičnom filmu „Fingernails“ i komičnoj drami „Wicked Little Letters“.

Profiemdia
 

Pol Meskal je u poslednje vreme veoma uspešan – nedavno je dobio dugo priželjkivanu glavnu ulogu u nastavku filma Ridlija Skota „Gladijator“. On je takođe bio nominovan za Oskara, i to za fantastičnu glumu u filmu „Posle sunca“ (Aftersun), a nedavno smo mogli da ga gledamo u filmu „God's Creatures“, koji je premijerno prikazan u Kanu. Meskala ćemo uskoro gledati u filmu „Foe“ Garta Dejvisa, u kome mu je partnerka Serša Ronan.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike