Lični predmeti Džejmsa Dina prodati na aukciji: Tri su posebna! (FOTO)

30.05.2023

15:00

0

Autor: Dejan Ćirić

Sve stvari su bile u vlasništvu agenta slavnog glumca, Džejn Disi, koja je preminula 2008. godine

Lični predmeti Džejmsa Dina prodati na aukciji: Tri su posebna! (FOTO)
Džejms Din - Copyright Profimedia

Skoro 400 predmeta koji su vezani za čuvenog Džejmsa Dina, uključujući potpisane fotografije, pisma i ugovor sa Vorner Brosom, našle su se na aukciji, a prodati su za cifru od 260.000 dolara.

Profimedia
 

Sve ove stvari su bile su u vlasništvu agenta slavnog glumca, Džejn Disi, koja je preminula 2008. godine.

Najvažniji ugovor u istoriji Holivuda

Predmet za koji je bila ponuđena najveća cifra bio je ugovor sa Varner Brosom koji je Din parafirao 48 puta, čime je zapečatio svoju uloge u filmu "Istočno od raja". Ugovor je prodat za cifru od 22.958 dolara. Aukcijska kuća opisala je dokument kao "jedan od najvažnijih glumačkih ugovora u istoriji Holivuda".

Profimedia
 

Drugi najskuplji predmet bio je potpisani ugovor za film "Džin". Prodat je za cifru od 15.679 dolara od ukupno 14 ponuda.

Fotografija sa potpisom

Treća stavka za koju je vladalo najveće interesovanje bila je fotografija filmske zvezde veličine 13,5 k 10,25 inča koju je potpisao i poklonio Disi, koja mu je navodno bila kao druga majka. Slika je prodata za 15,101 dolara, piše Daily Mail, prenosi Telegraf.

Profimedia
 

Džejms Din, koji je imao samo 24 godine kada je poginuo u saobraćajnoj nesreći, 30. septembra 1955. godine, snimio je samo tri filma u svom životu, ali je bez obzira na to i danas jedna od najvećih holivudskih legendi.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike