Kako je Brus Vilis od Semjuela L. Džeksona napravio zvezdu: Ovo će ti promeniti život!

31.05.2023

18:15

0

Autor: Dejan Ćirić

„Umri muški“ je zacementirao njegovo ime među najboljim holivudskim glumcima

Kako je Brus Vilis od Semjuela L. Džeksona napravio zvezdu: Ovo će ti promeniti život!
Copyright Profimedia

Film koji je Semjuela L. Džeksona vinuo u zvezde bio je čuveni Tarantinov hit „Petparačke priče“ iz 1994. godine. Glumac je ulogom u ovom ostvarenju pokazao svu raskoš svog talenta kojim je impresionirao kako publiku, tako i kritičare i kolege. Među njima je bio i Brus Vilis koji je jako želeo da sa Džeksonom radi na franšizi „Umri muški“, navodi FandomWire.

Prepoznao je buduću veliku zvezdu

Vilis, koji je tada bio vodeća svetska filmska zvezda, naslutio je da bi „Umri muški 3“ mogao zauvek da promeni Džeksonov život i bio je u pravu. S druge strane, Semjuel je priznao da je ova franšiza za njegovu karijeru značila mnogo više od „Petparačkih priča“.  

Iako su zajedno radili na kultnom Tarantinovom filmu, Vilis je imao mnogo više iskustva u Holivudu i odmah je prepoznao buduću veliku zvezdu u Džeksonu. Bio je oduševljen njegovim talentom, šarmom i harizmom pred kamerama i bez njega nije želeo da snima nastavke filma „Umri muški“. Srećom, Džekson je bio ljubitelj franšize i odmah je prihvatio ponudu.

Profimedia
 

- Kada menjam televizijske kanale i naletim na Brusa zaustaviću se i reći: „Moram da pogledam ovu scenu.“ Pogotovo ako je u pitanju scena u kojoj trči preko stakla. „Umri muški“ sam pogledao jedno 30 puta. Oduvek sam bio ljubomoran na Redžinalda Veldžonsona jer je glumio policajca u prva dva filma. Mislio sam: „Pa gde sam bio kad su imali audicije za tu ulogu“ - izjavio je Džekson.

„Umri muški“ će ti promeniti život

Iako su „Petparačke priče“ bile ključne jer je Džekson pokazao svoje veliko glumačko umeće, „Umri muški“ je zacementirao njegovo ime među najboljim holivudskim glumcima.

Profimedia
 

- Nakon tog filma sam postao prepoznatljiv, ali ne bih rekao da sam bio velika zvezda - otkrio je glumac u intervjuu za Vog, prenosi index.hr. Ovako se to odigralo - Brus i ja smo radili na filmu „Umri muški“ kad su izašle „Petparačke priče“ i zajedno smo ga gledali u Kanu. Obojica smo mislili kako je film odličan, a Brus mi je rekao: „Ovo je dobro i zbog ovog filma ćeš biti prepoznat, ali ’Umri muški’ će te pretvoriti u zvezdu i prominiti ti život.“

Sve ostalo je istorija.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike