Anđelina Džoli zbog jedne uloge htela da napusti glumu: Strah od tragične sudbine lika iz filma (VIDEO)

29.05.2023

20:00

0

Autor: Dejan Ćirić

Uprkos svojoj zabrinutosti glumica je odigrala jednu od najboljih uloga u svojoj karijeri

Anđelina Džoli zbog jedne uloge htela da napusti glumu: Strah od tragične sudbine lika iz filma (VIDEO)
Anđelina Džoli - Copyright Profimedia

Slavna Anđelina Džoli gotovo je odustala od glumačke karijere zbog iskustava koje je doživela kada je igrala glavnu ulogu u filmu o tragičnom životu supermodela Đie Karanđi, u biografskom filmu „Đia“, iz 1998. godine, navodi FandomWire.

Profimedia
 

Osetljive i mračne teme

Glumica je otkrila da ulogu prvo nije želela da prihvati zbog osetljivih i mračnih tema.

- Kada sam pročitala scenario, bilo je puno razloga zbog kojih nisam htela da snimam taj film. Nisam verovala da će autentično prikazati njenu borbu sa AIDS-om i zavisnošću od droge. Plašila sam se da će se to pretvoriti u neku lepu priču.

Profimedia
 

Uprkos svojoj zabrinutosti, Džoli je prihvatila ulogu i stekla ogromnu popularnost, osvojivši Zlatni globus i SAG nagradu. Njen izvanredan i veoma ranjiv nastup, u kojem je otkrila skrivene delove sebe, u glumici je izazvao strah da bi njena karijera mogla da sledi tragičnu putanju karijere Đie Karanđi, zbog čega je razmišljala o odustajanju od glume.

Trauma u modelingu

Osim toga, uloga je Anđelinu podsetila na traumatičnu prošlost u industriji modelinga kojim je počela da se bavi sa 14 godina. Tadašnji oštri standardi na njoj su ostavili trag, prenosi index.hr.

- Pokušala sam da se bavim modelingom kad sam imala 14 godina i nije mi išlo. Govorili su mi da imam gomilu problema koje moram da rešim. Rekli su mi da smršam, iako sam već bila mršava. Nosila sam kupaći kostim kad su merili svaki deo mog tela - otkrila je jedna od najpopularnijih glumica sveta.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike