Tarantino otkrio zbog čega Džoniju Depu nije dao ulogu u „Petparačkim pričama“: Razlog je neverovatan

14.12.2022

10:30

0

Autor: Dejan Ćirić

Glumac je bio uzrok sukoba koji je mogao da ugrozi snimanje

Tarantino otkrio zbog čega Džoniju Depu nije dao ulogu u „Petparačkim pričama“: Razlog je neverovatan
Copyright Profimedia

Nekoliko puta godišnje društvenim mrežama počne da kruži kasting lista za kultni film Kventina TarantinaPetparačke priče“. I uvek postane viralna.

- Internetom kruži moja lista želja za glumačku postavu „Petparačkih priča“. Nisam tačno znao koga želim za ovu ili onu ulogu, pa sam sastavio ogromnu listu s hrpom imena - rekao je čuveni reditelj u jednom podkastu, dodajući kako je samo hteo da imena budu odobrena.

Profimedia
 

Lista sadrži imena glumaca koje je Tarantino uzeo u obzir za pojedine uloge u filmu, od favorita pa sve do drugog i trećeg izbora, a obožavaocima je jedno ime zapelo za oko.

Dep kao uzrok sukoba

Džoni Dep našao se na kasting listi za ulogu Pampkina (Ringo), ali kao drugi izbor. Tarantinov favorit od početka je bio Tim Rot koji je na kraju i dobio ulogu.

Reditelj je u podkastu otkrio kako Dep nije bio njegov prvi, pa čak ni drugi izbor (to je bio Kristijan Slejter), već su njegovo ime forsirali iz uprave studija.

Džoni Dep/Profimedia
 

Dep je bio uzrok sukoba između Tarantina i suosnivača Orion Pictures-a i bivšeg direktora TriStar Pictures-a, Majka Medavoja, koji nije hteo da odobri snimanje.

Neće doneti ni centa, ali će mene usrećiti

Tarantino je smatrao da Dep neće biti dovoljno profitabilan, pa je upitao Medavoja: "Sa Džonijem u ulozi Pampkina u ovom filmu, u uvodnoj i završnoj sceni, misliš li da će to doneti zaradu na bioskopskim blagajnama? On u toj ulozi?"

Profimedia
 

Medavoj je na to odgovorio: "Neće doneti ni centa, ali će mene usrećiti."

Na kraju, Tarantino je uspeo u svojoj viziji. Miramax je preuzeo film, a Tim Rot je dobio ulogu.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike