Ema Stoun je novi Frankenštajn: Povratak iz mrtvih u novom filmu čuvenog reditelja (FOTO/VIDEO)

14.05.2023

15:00

0

Autor: Dejan Ćirić

Svetska premijera ostvarenja „Poor Things“ je zakazana za 8. septembar

Ema Stoun je novi Frankenštajn: Povratak iz mrtvih u novom filmu čuvenog reditelja (FOTO/VIDEO)
Ema Stoun - Copyright Profimedia

Poznati grčki reditelj Jorgos Lantimos snimio je film „Poor Things“ u kojem glavne uloge tumače Ema Stoun, Viljem Defo i Mark Rufalo.

Svetska premijera je zakazana za 8. septembar, a pre dva dana je objavljen i prvi tizer ove prilično neobične i zastrašujuće priče.   

Profimedia
 

Glavna junakinja Bella Baxter, koju tumači Ema Stoun, vraćena je u život zahvaljujući izvanrednom i ekscentričnom naučniku i doktoru Godwinu Baxteru, kojeg igra Defo.

Profimedia
 

Međutim, u želji da istraži svetska prostranstva i proširi svoje vidike, ona napušta svog tvorca i otpočinje borbu za svoju slobodu sa Duncanom Wedderburnom, opscenim advokatom kojeg tumači Mark Rufalo.

Profimedia
 

Inspiracija u Frankenštajnu

Kako to obično biva u filmovima grčkog reditelja, nadrealni motivi iskorišćeni su kako bi podstakli filozofska promatranja različitih društvenih apsurda i psiholoških fenomena, pa je izvesno da tako nešto možemo očekivati i ovog puta. Iako očigledno inspiraciju crpi iz čuvenog romana o Frankeštajnu, sigurno je da će kroz ovaj film Lantimos predstaviti nešto drugačiju priču.

Ovo je druga saradnja poznate glumice i grčkog reditelja. Ema je igrala u njegovom veoma uspešnom ostvarenju „The Favourite“.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike