Tom Kruz nije želeo nastavak "Top Gana": Imali su samo pola sata da ga ubede

31.05.2022

12:00

0

Reditelj je otkrio koliko vremena mu je trebalo da ubedi glavnu zvezdu

Tom Kruz nije želeo nastavak "Top Gana": Imali su samo pola sata da ga ubede
top gan maverik (18) - Copyright Gettyimages2022/Paramount

Nastavak "Top Gana" je posle brojnih peripetija koje su usporovale snimanje filma, konačno stigao u bioskope širom sveta. Već sada je očigledno da će nastavak nadmašiti prvi deo koji je snimljen pre 36 godina.

Uspeo je da posle prvog vikenda zabeleži veliku zaradu na bioskopskim blagajnama. Međutim, malo je nedostajalo da "Top Gan: Maverik" ne bude uopšte snimljen.

Najteži i ujedno najveći zadatak reditelja bio je ubediti Toma Kruza da zaigra u nastavku filma.

Režiser filma Džozef Kosinski je otkrio za "Daily Mail" da je zapravo imao samo pola sata vremena da ubedi Kruza.

Gettyimages2022/Paramount
 

- Pročitao sam scenario, imao sam neke ideje, a Džeriju (Brukhajmeru, producentu) su se dopale. Rekao je: "Znaš šta, moraš to da kažeš direktno Tomu." Tako smo odleteli u Pariz, gde je Tom snimao "Nemoguću misiju", imali smo oko pola sata njegovog vremena - rekao je Kosinski.

Reditelj je bio svestan da je cilj koji je postavio ispred sebe težak, i da Tom ne želi da se upušta u snimanje nastavka filma.

- To je jedan od onih trenutaka kao režisera, imate jedan na svakom filmu, gde ste na licu mesta da obrazložite zašto bi ovaj film trebalo da se snimi. Imao sam 30 minuta da to uradim. I na kraju tunela, podigao je slušalicu, pozvao šefa Paramount Pictures-a i rekao: "Pravimo još jedan Top Gan". Prilično je impresivno videti moć prave filmske zvezde u tom trenutku - ispričao je reditelj, doduše ne odajući tajnu šta je  presudilo da dođe do preokreta kod glavne zvezde filma.

Gettyimages2022/Paramount
 

Reditelj je otkrio zašto je nastavak dobio naziv "Top Gun: Maverik", a ne "Top Gan 2".

- Nećemo to zvati "Top Gun 2", nazvaćemo ga "Top Gun: Maverik". To je priča vođena likovima, drama sa ovim ogromnim akcionim filmom oko sebe. I to je za mene bilo ono što je film o Top Ganu - naveo je reditelj.

"Top Gan: Maverik" je do sada širom sveta uspeo da zaradi 248 miliona dolara što je fantastični rezultat s obzirom da su umesto bioskopa tokom pandemije svetske striming platforme preuzele primat, a nastavak filma se ne prikazuje na dva najveća tržišta: Rusiji i Kini.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Daily Mail

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike