Film sa najvećom zaradom u karijeri Toma Kruza: Nastavak "Top Gana" spas za bioskope

30.05.2022

10:45

0

Nakon spektakularne svetske premijere u Kaliforniji i iz Kana stižu sjajne informacije sa bioskopskih blagajni

Film sa najvećom zaradom u karijeri Toma Kruza: Nastavak "Top Gana" spas za bioskope
Top Gan: Maverik - Copyright Gettyimages2022/Paramount

Izgleda da je nostalgija ponovo u modi kao i Tom Kruz u svojoj ulozi koja ga je proslavila i vinula na holivudsko nebo.

Od kada je počelo snimanje nastavka kultnog filma "Top Gana", pa preko snimanja nastavka  "Nemoguće misije", Toma Kruza su stalno pratili pehovi, a celu situaciju dodatno je zakomplikovala pandemija ali izgleda da su dani najveće brige iza Toma Kruza.

Nakon spektakularne svetske premijere u Kaliforniji na kojoj je Kruz na crveni tepih "sleteo" pravo iz helikoptera kojim je pilotirao, pa do Kanske premijere  gde je dobio Zlatnu palmu za životno delo, stižu sjajne informacije  sa bioskopskih blagajni.

Gettyimages2022/Paramount
 

Kako prenosi svetski magazin "Variety" film "Top Gan: Maverik" je do sada širom sveta uspeo da zaradi 248 miliona dolara što je fantastični rezultat s obzirom da su umesto bioskopa tokom pandemije svetske striming platforme preuzele primat, a nastavak filma se ne prikazuje na dva najveća tržišta: Rusiji i Kini.

Kako ističe "Variety" ovo je prvi film u Kruzovoj četrdesetogodišnjoj karijeri koji je tokom prvog vikenda premašio cifru od 100 miliona dolara.

Tokom prvog vikenda" Top Gan:Maverik" je zaradio 124 miliona dolara, što je nešto manje od "Betmena" koji je zaradio 134 miliona, i "Doktora Strejnža u multiverzumu" sa 87 miliona dolara.

Takođe, ovo je film sa najvećom zaradom u četrdesetogodišnjoj Kruzovoj karijeri.

Gettyimages2022/Paramount
 

Ono što je zanimljivo da je skoro polovina bioskopske publike tačnije 45 odsto mlađe od 35 godina, što znači da oni nisu bili rođeni kad je snimljen prvi deo kultnog filma "Top Gan".

Takođe, ono što doprinosi velikom uspehu ovog filma su nova generacija bioskopa sa IMAX tehnologijom.

- Ako ste mislili da su filmovi mrtvi, pogledajte "Top Gan: Maverik" i onda mi recite šta mislite - kaže Rich Gelfond iz konsultatske firme Franchise Entertainment Research.

Kako dalje precizira. a prenosi "Variety".

 - Ovaj film najavljuje povratak blokbastera na velika vrata i podseća na avion F-18 koji probija zvučnu barijeru. Nema šanse da sedite u bioskopu kao u pozorištu, dok gledate u ogromni ekran sa zvukom koji lupa u grudi, a zatim izađete iz sale misleći da postoji bilo koji drugi način, osim ovog da se pogleda "Top Gan:Maverik", kaže Rich Gelfond.

I dok poseta drugim blokbasterima u bioskopima počinje da opada posle prvog vikenda, nastavku "Top Gana" prognoziraju sve veću posetu kako vreme dalje bude odmicalo.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Variety

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike