Šta čoveka čini čudovištem? Horor priča „Život je san“ u Ateljeu 212 (FOTO)

19.04.2023

17:01

0

Autor: Dejan Ćirić

Predstava je titlovana na srpski jezik

Šta čoveka čini čudovištem? Horor priča „Život je san“ u Ateljeu 212 (FOTO)
Copyright Promo/Stephan. N. Shterev

Predstava „Život je san“, teatra Zong iz Bugarske, biće izvedena u Ateljeu 212,  na sceni „Mira Trailović“, 21. aprila u 20 časova.

Promo/Stephan. N. Shterev
 

U pitanju je mračna priča koja bezbrižne dečje igre suprotstavlja političkim igrama i manipulacijama. U mutiranoj, radioaktivnoj stvarnosti stvorenje se samo rađa i biva napušteno. Ali, šta je ono - zatvorenik ili princ? Šta čoveka čini čudovištem, kako mutira ono što je ljudsko u njemu? Ako se zrelost u svetu čudovišta manifestuje u tome da postane čudovište, kakvu budućnost onda kultivišemo za sebe? Kakav je svet koji sanjamo, kakav san živimo?

Promo/Stephan. N. Shterev
 

Ovu antiutopijsku horor priču zasnovanu na drami „Život je san“ Pedra Kalderona de la Barke, režirala je i adaptirala Dina Markova. Predstava je titlovana na srpski jezik.

Prvo gostovanje u Srbiji

Teatar Zong je nezavisni sofijski teatar osnovan 2017. godine, od strane rediteljke Markove i glumca Bojana Arslova i već naredne godine je izazvao veliku pažnju sofijske javnosti svojim, pre svega, socijalno angažovanim pozorištem koje se bavi aktuelnim pitanjima i problemima društva.

Tokom svog rada okupljaju glumce i reditelje iz etabliranih bugarskih ali i evropskih pozorišta i angažuju ih, pre svega na pojedinačnim predstavama.

Promo/Stephan. N. Shterev
 

Ostvarili su uspešna gostovanja u skoro svim zemljama Evropske unije od Litvanije, preko Nemačke, Francuske do Španije i ovo je njihovo prvo gostovanje u Beogradu.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike