Mišel Jeo odnela Oskara na groblje: Odala je počast posebnoj osobi u njenom životu (FOTO)

14.04.2023

07:15

0

Autor: Dejan Ćirić

Prve kritike filma „Sve u isto vreme“ su bile da je u pitanju čista magija i da donosi trijumf ove glumice u bajci zvanoj „multiverzumi“

Mišel Jeo odnela Oskara na groblje: Odala je počast posebnoj osobi u njenom životu (FOTO)
Mišel Jeo - Copyright Profimedia

Glumica Mišel Jeo trijumfovala je na 95. dodeli Oskara u kategoriji najbolja glavna ženska uloga i upisala se u istoriju kao prva Azijka koja je osvojila Oskara u ovoj kategoriji.

Jeo je ostvarila maestralnu ulogu u filmu „Sve u isto vreme“, koji je apsolutni šampion ovogodišnje ceremonije jer je osvojio sedam zlatnih statua.

Tanjug/AP Photo/Chris Pizzello
 

Kada se film pojavio, prve kritike su bile da je „Sve u isto vreme“ čista magija i da donosi trijumf Mišel Jeo u bajci zvanoj „multiverzumi“.

Od televizijske reklame do Oskara

Mišel je rođena u Maleziji 1962. godine. Kao devojčica je pokazivala interesovanje za ples i balet, ali je zbog povrede napustila taj hobi i okrenula se glumi. Postala je poznata 1983. godine kada je pobedila na izboru za mis Malezije.

Posle snimanja jedne televizijske reklame sa Džekijem Čenom privukla je pažnju producenata iz Hong Konga i ubrzo dobila nekoliko uloga u akcionim filmovima.

Profimedia
 

Našoj publici je najpoznatija po ostvarenju „Skriveni tigar, pritajeni zmaj“ iz 2000. godine i kao Bond devojka u filmu „Sutra ne umire nikad“ iz 1997.

Sa statuom Oskara na groblju

Glumica je sada prvi put nakon osvajanja Oskara otišla u Maleziju, a jedna od prvih stvari koje je učinila je odavanje počasti pokojnom ocu.

Jeo je otišla na njegov grob i ponela statuu Oskara.

 

 

“Bez ljubavi, poverenja i podrške mojih roditelja ne bih bila ovde danas”, napisala je na Instagramu ispod fotografija na kojima su njena majka sa statuom Oskara, a zatim očev grob na kome glumica drži trofej u ruci.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike