Stravično i genijalno: Snimak koji prikazuje kako bi Hit Ledžer igrao Džokera bez maske (VIDEO)

03.04.2023

07:05

0

Autor: Dejan Ćirić

Uz pomoć veštačke inteligencije napravljen je video slavnog glumca u svojoj poslednjoj ulozi koji je šokirao mnoge obožavaoce

Stravično i genijalno: Snimak koji prikazuje kako bi Hit Ledžer igrao Džokera bez maske (VIDEO)
Hit Ledžer kao Džoker - Copyright Profimedia

Hit Ledžer je bio jedan od onih tragičnih glumaca koji nije uspeo da izdrži pritisak slave i svog impresivnog talenta i koji je prerano otišao sa ovog sveta.

Bio je jedan od onih koji se glumi davao bezrezervno. Potpuno bi se posvećivao ulozi koju je spremao do to mere da je praktično živeo kroz taj lik. Trudio se da mu svaka uloga bude drugačija od predhodne, a svaki lik jedinstven i specifičan.

Profimedia
 

Uloga koja ga je koštala života

Bilo mu je lako da iznova i iznova ulazi u “novu kožu”, a vrhunac transformacije doživeo je kroz ulogu Džokera, koja ga je na kraju koštala života. Koliko joj je bio posvećen govori podatak da je spremajući se za film “Mračni vitez”, šest nedelja proveo zaključan u hotelu kako bi izbrusio Džokerov glas i u njemu pronašao srž njegovog lika.

- Zatvarao se u hotelsku sobu i tamo provodio nedelje. Bio je opsednut likom Džokera. To je bilo tipično za Hita - rekao je jednom prilikom glumčev otac.

Profimedia
 

I sam Ledžer je za medije izjavio da se plaši ove uloge, ali da hoće da je učini drugačijom.

Godine 2008, 22. januara pronađen je mrtav u svom krevetu u stanu u Njujorku. Ležao je nag, a pored njega su se nalazili lekovi. Film “Mračni vitez” objavljen je nekoliko meseci nakon njegove smrti, a za ulogu Džokera posthumno je dobio Oskara. On je drugi glumac u istoriji koji je dobio ovo prestižno priznanje nakon smrti.

Jeziv snimak

Uz pomoć veštačke inteligencije (AI) napravljen je video slavnog glumca u ulozi Džokera bez šminke, a snimak je mnoge obožavaoce ovog glumca, ali lika koji igra šokirao.

Mnogi su video koji je postao viralan nazvali "jezivim" jer su prvi put videli Ledžera kako igra čuvenog zlikovca bez prepoznatljivog kostima i šminke.

"Ovo je stvarno kul", "Hit je podjednako impresivan u ovoj ulozi i sa šminkom i bez nje", "Moram da priznam da me je video prestravio", neki su od komentara.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike