Danas će predivna muzika odzvanjati Beogradom: Posetite Trg republike!

29.03.2023

08:35

0

Autor: Dejan Ćirić

Obeležavanje Međunarodnog dana klavira je celodnevna manifestacija koja ima za cilj da okupi građane oko programa koji izvode najmlađi sugrađani

Danas će predivna muzika odzvanjati Beogradom: Posetite Trg republike!
Trg Republike spomenik knez Mihailo Obrenović (4) - Copyright 24sedam/Goran Sivački

Grad Beograd i Sekretarijat za kulturu u saradnji sa beogradskim osnovnim i srednjim muzičkim školama obeležavaju Međunarodni dan klavira na Trgu republike u Beogradu, 29. marta, od 12 do 20 časova.

Manifestaciju „Međunarodni dan klavira“ organizuje i realizuje Ustanova kulture „Gvarnerijus“ u saradnji sa beogradskim muzičkim školama.

Promo/Gvarnerijus
 

U periodu od 12 do 18.30 časova, naizmenično na 5 punktova sa klavirima, koji se nalaze na Trgu republike, oko spomenika Kneza Mihaila učenici beogradskih osnovnih i srednjih muzičkih škola javno izvode kompozicije klasične muzike.

Bah, Šopen, Betoven...

Od 19 do 20 časova na koncertnom klaviru pijanisti Vuk Božilović, Lazar Torbica i Anđela Dinić izvode kompozicije Baha, Debisija, Šopena, Betovena, Rahmanjinova i Kapustina.

Obeležavanje Međunarodnog dana klavira je celodnevna manifestacija muzičkog karaktera koja ima za cilj da okupi građane i posetioce oko programa koji izvode naši najmlađi sugrađani.

Klavir Stenvej Spirio r Promo/Beogradska filharmonija
 

Njihovim veštinama se promovišu lepota i značaj muzičkog obrazovanja. Mladi muzičari su sa svojim profesorima pripremili klavirske programe koje će izvoditi tokom celog dana.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike