Srpska ABBA osvojila region: U pripremi senzacionalni spektakl na Tašmajdanu (FOTO)

06.02.2023

14:45

0

Autor: Dejan Ćirić

Najistaknutiji ABBA tribjut bend na ovim prostorima je za publiku pripremio neverovatan šou

Srpska ABBA osvojila region: U pripremi senzacionalni spektakl na Tašmajdanu (FOTO)
ABBA Real Tribute - Copyright Promo/Simone Di Luca

Ove godine se obeležava 50 godina od osnivanja švedske grupe ABBA, jednog od najslavnijih bendova na svetu. Tim povodom najistaknutiji ABBA tribjut bend na ovim prostorima je udružio snage sa Zrenjaninskom filharmonijom i za publiku širom regiona su pripremili pravi spektaktl - ABBA SYMPHONIC REAL TRIBUTE SHOW, koji će biti održan 20. maja na beogradskom stadionu Tašmajdan.

Promo/Simone Di Luca
 

Srpski muzičari su tokom prethodnih meseci postigli neverovatan uspeh i rasprodali koncerte u halama u Hrvatskoj, Sloveniji I Italiji, a u januaru su, na zahtev publike, ponovili koncert u Zagrebu koji je takođe bio rasprodat, kao i u Rijeci i prepunoj dvorani u Varaždinu. Tokom aprila održaće još jedan koncert u Zagrebu, potom u Zadru i Splitu, a 20. maja stižu u Beograd.

Promo/Simone Di Luca
 

Originalni kostimi i čuvene koreografije

Ogroman uspeh koji su postigli širom regiona izvođenjem najvećih hitova legendarne grupe, dokaz je da ABBA kao globalni fenomen ne prestaje da iznenađuje ni nakon pola veka. Fanovi muzike ovog legendarnog benda u Srbiji, kao i u svetu, prenose ljubav s generacije na generaciju. Pop muzika, s kojom su se proslavili, „slatka i melanholična“ je recept za dugovečnost i prolazak na svim testovima vremena, jer uz sve današnje popularne pop pesme lišene romantike i čarolije, ABBA budi u slušaocima onu „Dancing Queen“ i to jednostavno niko ne može da ospori.

Promo/Simone Di Luca
 

Članovi benda ABBA Real Tribute su se potrudili da, osim autentičnosti izvođenja najvećih hitova benda, u potpunosti prenesu duh tog vremena, te nastupaju u originalnim kostimima i uz plesne koreografije, a muziciranje Zrenjaninske filharmonije na maksimum pojačava emociju i energiju koju pesme ABBE nose sa sobom.

Kada bend zasvira „Waterloo“ uz pratnju simfonijskog orkestra, publika se diže na noge i do kraja koncerta niko se ne vraća na sedište. Snaga koju ima ovaj šou leži u vrhunskoj interpretaciji, muzičkom putovanju u neka jednostavnija vremena puna blještavila i scenskom nastupu nabijenom neverovatnom energijom.

Promo/Simone Di Luca
 

ABBA fenomen

U godini obeležavanja pola veka, projekat ABBA SYMPHONIC, na sceni oživljava najuspešnije ABBA hitove poput “Mamma Mia”, “Dancing Queen”, “Super Trouper”, “The Winner Takes It All”, “S.O.S.”, “Fernando”, “Money, money, money” i druge, na oduševljenje starih i novih obožavaoca ABBE.

Grupa ABBA je u periodu od 1972. do 1982. godine, kao najuspešnija švedska grupa svih vremena prodrla na svetsku scenu, prodavši više od 400 miliona ploča, što ih je pretvorilo u svetske rekordere.

Profimedia
 

Slavni članovi ABBE su bili: Agnetha Faltskog, Bjorn Ulvaeus, Benny Anderson i Anni-Frid Lyngstad. Na muzičkoj sceni pojavili su se putem takmičenja za pesmu Evrovizije 1974. godine sa pesmom „Waterloo“, a njihov uspon je započeo 1975. godine s pesmom „S. O. S.”.

Na svetski vrh ih je lansirala pesma „Mamma Mia”, gde su ostali narednih godina, stvarajući vojsku obožavalaca koji su ljubav prema ABBI prenosili i na nove generacije. Izdali su osam originalnih albuma i to u rekordnim tiražima. ABBA i dalje osvaja publiku na televiziji, radiju, ali i sa vrlo popularnim filmom „Mamma Mia”.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike