Kraj u koji niko nije verovao: Tarantino snima svoj poslednji film o ženi kojoj se neizmerno divio

16.03.2023

07:05

0

Autor: Dejan Ćirić

Mnogi detalji su još uvek pod velom tajne

Kraj u koji niko nije verovao: Tarantino snima svoj poslednji film o ženi kojoj se neizmerno divio
Kventin Tarantino - Copyright Profimedia

Iako mnogi u to nisu verovali, izgleda da će se obistiniti ono što je Kventin Tarantino tokom poslednjih godina često nagoveštavao, a to je da će njegov deseti film ujedno biti i poslednji koji će snimiti.

Profimedia
 

Glavni lik je žena

The Hollywood Reporter navodi da je slavni reditelj trenutno u fazi priprema za film pod nazivom „Filmski kritičar“, čije bi snimanje trebalo da počne na jesen, i da će ovo ostvarenje označiti kraj karijere čuvenog sineaste.

Profimedia
 

Detalji su i dalje pod velom tajne, ali se navodi da će centralni lik u filmu biti žena i da je radnja smeštena u Los Anđeles tokom sedamdesetih godina 20. veka.

Ko je Polin Kel?

Pretpostavlja se da će se film baviti životom i karijerom veoma poznate i uticajne filmske kritičarke i romanopisca Polin Kel, koja je bila poznata po čestim sukobima sa filmskim stvaraocima.

U pitanju je bivša konsultantkinja studija Paramaunt koja je blisko sarađivala sa Vorenom Bitijem i inspirisala mnoge reditelje, uključujući i Vesa Andersona, a kojoj se Tarantino neskriveno divio.

Profimedia
 

Reditelj je prošle godine objavio knjigu "Cinema Speculation", kolekciju eseja inspirisanih radovima Polin Kel, pa se pretpostavlja da će svoj poslednji film posvetiti upravo njoj.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike