Novi skandal uoči dodele Oskara? Ovo Mišel Jeo nije smela da uradi Kejt Blanšet (FOTO)

09.03.2023

13:00

0

Prvi put u istoriji jedna Azijatkinja nominovana u kategoriji najbolja glumica

Novi skandal uoči dodele Oskara? Ovo Mišel Jeo nije smela da uradi Kejt Blanšet (FOTO)
Mišel Jeo i Kejt Blanšet - Copyright Profimedia

Dodela Oskara se održava 12. marta, haljine za crveni tepih se već spremaju, favoriti su već poznati, a izgleda da imamo i jedan skandal u najavi, koji bi mogao da ugrozi regularnost dodele Oskara.

Glumica Mišel Jeo biće upisana u istoriju dodele ovih nagrada  jer je prvi put u istoriji jedna Azijatkinja nominovana u kategoriji najbolja glumica i to za ulogu u filmu "Sve u isto vreme".

Međutim ona bi mogla da bude upisana u istoriju ove nagrade i po jednom skandalu koji bi mogao da dovede u pitanje regularnost Oskara.

Profimedia
 

Objavila na Instagramu pa obrisala

Mišel Jeo je u utorak na svom instagram nalogu podelila, a zatim obrisala članak iz Voga, koji govori o Kejt Blanšet i njoj kao glavnim konkurentkinjama.

- Klevetnici bi rekli da je Blanšetova jača izvedba — glumačka veteranka je, neosporno, neverovatan kao plodna dirigentka Lidija Tar — ali treba napomenuti da ona već ima dva Oskara. Trećina bi možda potvrdila njen status industrijskog titana, ali, s obzirom na njen ekspanzivan i neprevaziđen rad, da li nam je i dalje potrebna dodatna potvrda?

Printscreen/instagram/michelleyeoh
 

U međuvremenu, za Jeo, Oskar bi promenio život: njenom imenu bi zauvek prethodila fraza "dobitnik Oskara", a to bi trebalo da rezultira da ona dobije sve "sočnije" uloge, nakon decenije kriminalno nedovoljno korišćene u Holivudu. Prošlo je više od dve decenije otkako smo dobili nagradu za najbolju glumicu koja nije bele put. Hoće li se to promeniti 2023.? - navodi se u tekstu Voga koji je glumica podelila na svom Instagram nalogu ali i ubrzo obrisala.

Ostaje dilema

Ovim postupkom Jeo je vrlo verovatno prekršila pravilo "Referencije na druge nominovane".

Naime ovo pravilo izričito propisuje da je "svaka taktika koja izdvaja "takmičenje" imenom ili naslovom  izričito zabranjena“.

Međutim nejasno je da li upućivanje na novinarski tekst predstavlja kršenje ovog pravila.

Promo/MCF
 

Zanimljivo je da je i sama Kejt Blanšet na neki način prekršila ovo pravilo jer je uoči nominacija za Oskara učestvovala u lobiranju preko društvenih mreža za film “To Leslie” u kojoj glavnu ulogu igra Andrea Rajzboro.

Tada se oglasila i američka Filmska akademija koja je rekla da će ubuduće preispitati aktivnosti na društvenim mrežama uoči same dodele Oskara.

Očigledno da će i sada će morati da reaguje i definiše ponovo jasno svoja pravila.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike