Na crvenom tepihu uz prisećanje na gibanicu i pogaču sa čvarcima: Održana premijera filma „Indigo kristal“ (FOTO)

08.03.2023

09:01

0

Autor: Dejan Ćirić

Publika je ovo ostvarenje nagradila višeminutnim ovacijama

Na crvenom tepihu uz prisećanje na gibanicu i pogaču sa čvarcima: Održana premijera filma „Indigo kristal“ (FOTO)
Premijera filma "Indigo kristal" - Copyright ATA Images/Antonio Ahel

Film "Indigo kristal” Luke Mihailovića sinoć je premijerno predstavljen beogradskoj publici u Mts dvorani i Sinepleks Galeriji, uz prisustvo članova autorske i glumačke ekipe.

Tanjug/Sava Radovanović
 

Debitantsko ostvarenje mladog reditelja i scenariste Mihailovića, koje je posebno po tome što je snimano u njegovom rodnom Šapcu i crno-beloj fotografiji Vladimira Milivojevića i Vladimira Đurića, dobilo je višeminutne aplauze i ovacije posetilaca u Mts dvorani.

Crvenim tepihom pred brojnim novinarskim ekipama prošetali su Mihailović, kao i glumci Nina Janković, Miodrag Radonjić, Denis Murić, Miloš Petrović Trojpec, Pavle Mensur i drugi.

Šapčani kao dobri domaćini

Mihailović je rekao novinarima da mu je najvažnije da "publika podeli entuzijazam", koji su on i njegova ekipa imali tokom dva meseca snimanja u Šapcu.

Radonjić je izjavio da će mu ostati dugo u pamćenju to što su "mnogo radili i snimali naporno", a pohvalio je Ninu Janković i ostale Šapčane kao dobre domaćine, koji su znali da ekipi "donesu gibanicu, pogače sa čvarcima i svi su bili jako srdačni".

Tanjug/Sava Radovanović
 

Govoreći o razlici njegovog lika u "Indigo kristalu" u odnosu na prepoznatljivo pojavljivanje u filmskom i televizijskom serijalu "Južni vetar", Radonjić je naveo da se uvek trudi da igra drugačije uloge.

Tanjug/Sava Radovanović
 

Glumac je ocenio i da je crno-bela fotografija "Indigo kristala" postala trend u svetu, i kao omiljeni takav film je istakao domaći "Kad budem mrtav i beo" (1967).

Posveta preminuloj drugarici

Nina Janković je istakla da je snimanje u rodnom gradu shvatila kao ogromnu odgovornost, da crno-bela fotografija doprinosi težini filma, i da je osećala sigurnost igrajući pored svog prijatelja Radonjića.

- Ovu ulogu posvećujem mojoj drugarici Maji koja je preminula mesec dana pre snimanja filma. Zamolila sam da se moj lik zove Maja - naglasila je glumica.

Tanjug/Sava Radovanović
 

Denis Murić je rekao da očekuje mnogo od ovog filma "koji zaslužuje dosta publike", dok je Trojpec na novinarsko upoređivanje sa francuskim filmom "Mržnja" (1995) Metjua Kasovica rekao da je sičnost jedino u crno-beloj slici, a da je „Indigo kristal“ autentičan i bolji.

U bioskopima od 9. marta

Film tokom četiri dana prati Vuka (Radonjić), povratnika iz zatvora koji pokušava da se uklopi u društvo, a gonjen samoubistvom najboljeg druga, pokušava da njegovog mlađeg brata izvede na pravi put.

U ostalim ulogama su Miloš Đurović, Mateja Popović, Gorica Popović i Milan Čučilović, a kao i frontmeni grupe „Crni cerak“ Relja Despotović i Đorđe Bibić, koji su radili muziku za film.

Redovno bioskopsko prikazivanje "Indigo kristala" počinje 9. marta.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike