Nina Janković u filmu „Indigo kristal“: Tragičan razlog zbog kog je promenjeno ime njenog lika

25.03.2022

09:01

0

Vuk izlazi iz zatvora i progonjen samoubistvom najboljeg druga preuzima odgovornost da izvede njegovog mlađeg brata na pravi put

Nina Janković u filmu „Indigo kristal“: Tragičan razlog zbog kog je promenjeno ime njenog lika
Copyright Nina Janković Foto: ATAimages/Antonio Ahel

Igrani film mladog reditelja i scenariste Luke Mihailovića "Indigo kristal", čija se radnja i snimanje odvijaju u Šapcu, trebalo bi da se nađe pred gledaocima krajem ove ili početkom naredne godine, najavili su članovi autorske ekipe.

Konferencija za medije povodom filma "Indigo kristal" ATA Images/Amir Hamzagić
 

Producent "Indigo kristala" i tumač jedne od glavnih uloga Miodrag Radonjić rekao je na konferenciji za novinare da je ostao još manji blok snimanja Mihailovićevog debija, kome bi crno-bela fotografija trebala dati "dodatnu vizuelnu vrednost", uz to što je rediteljev rodni Šabac "vizuelno legao filmu".

- Mislim da će druge kolege iz filmske industrije poželeti da neke od svojih priča tamo rade - rekao je Radonjić, dok je Mihailović primetio da je "poenta decentralizovati kinematografiju" u kojoj "kao da ne postoji ništa osim Beograda".

Konferencija za medije povodom filma "Indigo kristal" ATA Images/Amir Hamzagić
 

U filmu, čiji su koproducenti kuće „Arhangel“ i „Režim“ uz podršku RTS-a, Radonjićev lik Vuk izlazi iz zatvora i progonjen samoubistvom najboljeg druga preuzima odgovornost da izvede njegovog mlađeg brata na pravi put, istovremeno se trudeći da pronađe svoju poziciju u gradu koji se naizgled urbanistički razvio, ali je u suštini ostao isti.

Podršku da snimi film, imajući u vidu da još nije diplomirao režiju, Mihaliović je prokomentarisao rečima:

- Jedva sam čekao taj holivudski momenat u Srbiji!

- Moja majka je donela jednog dana neki tekst o indigo kristalnoj deci. To je meni sinulo kao simbol za dve generacije u našoj državi, koje su stepeni u evolutivnom razvoju. Indigo generacije nastaju od pedesetih godina. Imate alfa, beta, delta generaciju i dalje. Ovo je četvrta generacija od 88. do 98. godišta a kristalna generacija je novi stepen evolucije - rekao je Mihailović.

Konferencija za medije povodom filma "Indigo kristal" ATA Images/Amir Hamzagić
 

U "Indigo kristalu", pored Miodraga Radonjića, igraju i Denis Murić, Miloš Petrović Trojpec, Nina Janković, Pavle Mensur i drugi, a Mihailović je istakao da je najveći broj likova pisan baš za te glumce.

- Ovde je svaki lik podjednako bitan, jer je na neki način glavni junak kolektiv, naše naselje, komšiluk. U našoj priči se svi poznaju, deo su velikog kolektiva koji homogeno funkconiše - dodao je Radonjić.

Prema njegovim rečima, Murićev lik je "možda najtragičniji junak, koji nije svestan svoje tragičnosti", koji "donosi odluke izuzetno impulsivno i brzopleto, nesvetan posledica".

Konferencija za medije povodom filma "Indigo kristal" ATA Images/Amir Hamzagić
 

Jankovićeva je rekla da ima samo reči hvale za Šabac i Šapčane i da je "Indigo kristal" prvi projekat koji je prihvatila bez čitanja scenarija, zato što je Mihailović iz njenog grada, kao i zato što se tu film i snima.

- Ovo možda jeste prvi film snimljen u Šapcu, ali verujem da neće biti poslednji. Igram Maju, profesorku hemije, koja započinje ljubavni odnos sa svojim drugom iz detinjstva i najveći problem je što bi i ranije bili par ali on je najbolji drug njenog brata. Posle njegovog izlaska iz zatvora započinju romansu - opisala je glumica svoju ulogu.

Konferencija za medije povodom filma "Indigo kristal" ATA Images/Amir Hamzagić
 

Jankovićeva je dodala i da je "izgubila drugaricu mesec dan pre snimanja" i da je zahvalna ekipi što je njenom liku promenjeno ime iz Milice u Maju.

- Mislim da je scenario odličan i mene je privuklo, kad pričamo o emociji, što stvarno ti klinci i emocije postoje i situacije koje vidimo u filmu se svakodnevno dešavaju u našem gradu. Hteo sam da budem deo projekta koji validno pokazuje realnost u kojoj živimo - istakao je Pavle Mensur.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike