Kad se foaje Kolarca pretvori u „Svadbu“: Ovacije i četiri bisa (FOTO)

06.03.2023

15:01

0

Autor: Dejan Ćirić

Ovo delo maestralno je izveo Kamerni hor Slovenskog gledališča iz Ljubljane pod dirigentskom upravom maestre Jelene Susnick

Kad se foaje Kolarca pretvori u „Svadbu“: Ovacije i četiri bisa (FOTO)
Opera "Svadba" - Copyright Promo/Voja Aralica/Aleksandar Gligorijević

Muzičko-scenskim izvođenjem kamerne opere "Svadba", svetski poznate i nagrađivane kompozitorke Ane Sokolović, u foajeu Kolarčeve zadužbine otvorena je nova koncertna serija pod nazivom "Artist Lounge".

Promo/Voja Aralica/Aleksandar Gligorijević
 

Nezaboravan doživljaj

Ovo delo maestralno je izveo Kamerni hor Slovenskog gledališča iz Ljubljane pod dirigentskom upravom maestre Jelene Susnick, čime je prostor foajea između stubova dobio novi značaj i postao mesto u kojem će se izvoditi najznačajnija dela savremene muzike, neoklasike i avangarde.

Stajaće ovacije publike koja je četiri puta vraćala umetnice na podijum najbolje opisuju energiju izvođenja i vrednost dela koje je premijerno izvedeno na Kolarcu.

Promo/Voja Aralica/Aleksandar Gligorijević
 

Izuzetna akustika foajea, centralno pozicioniranje programa oko koje publika postaje akter performansa, stvaraju nezaboravan doživljaj, neki su od utisaka sa ovog kulturnog događaja u Kolarcu.

Zato, dobrodošli na Kolarac!

- Uočili smo da Beogradu nedostaju ovakvi doživljaji i iskustva iz oblasti savremene muzike, zato smo odlučili da najbolje svetske produkcije dovodimo u Kolarac. „Artist Lounge“ nije samo mesto za izuzetan umetnički doživljaj već i za dijalog i edukaciju. Uz ovaj koncert organizovali smo predavanje muzejske savetnice Etnografskog muzeja u Beogradu, dr Vesne Marjanović, pod nazivom „Od proševine do devojačke večeri“, kao i izložbu istorijskih fotografija iz zbirke Etnografskog muzeja, na istu temu - izjavio je upravnik Kolarčeve zadužbine Aleksandar Peković i dodao:

Promo/Voja Aralica/Aleksandar Gligorijević
 

- „Artist Lounge“ nije prozor u svet, cilj nam je da to bude kontinuirana i aktuelna svetska scena koja ni po čemu ne zaostaje za drugim svetskim metropolama. Tim Kolarca poziva Anu Sokolović da nas poseti i da računa da će ova institucija biti uvek otvorena za nju i njen umetnički rad, te da bismo voleli da u budućnosti napravimo i zajedničku produkciju. Zato, dobrodošli na Kolarac!

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike