Brendan Frejzer zamalo izgubio život na snimanju „Mumije“: Scena vešanja koja je mogla da se završi tragično (VIDEO)

01.03.2023

06:10

0

Autor: Dejan Ćirić

Jedan pogrešan korak je mogao da dovede do katastrofalnih posledica

Brendan Frejzer zamalo izgubio život na snimanju „Mumije“: Scena vešanja koja je mogla da se završi tragično (VIDEO)
Brendan Frejzer, film "Mumija" - Copyright Profimedia

Brendan Frejzer je glumac o kom ne prestaje da se priča u Holivudu, zbog njegovog najnovijeg filma „Kit“, u kome je odigrao ulogu života, i koji mu je doneo brojne nagrade, ali i nominaciju za Oskara.

Pored toga, ovo ostvarenje je označilo i Frejzerov povratak u filmsku industriju na velika vrata, posle skoro deset godina provedenih na „crnoj listi“, nakon skandala iz 2013. godine, kada je optužio bivšeg predsednika Holivudskog udruženja novinara Filipa Berka za zlostavljanje.

Profimedia
 

Od tog trenutka bio je zabranjen, povukao se iz javnosti i gotovo da uopšte nije snimao.

Veliki povratak, kakav se davno nije desio u Holivudu, Frejzera je doveo u centar pažnje, pa se tako, uz velika priznanja koja je osvojio, u susret dodeli Oskara nižu intervjui ovog glumca u kojima otkriva mnogo zanimljivih, nepoznatih detalja o sebi i svojoj karijeri.  

Profimedia
 

Ne izgleda baš kao da se gušiš

U najnovijem gostovanju kod Keli Klarkson, Brendan je govorio o tome kako je u sceni vešanja zamalo izgubio život na snimanju čuvenog filma „Mumija“ 1999. godine.

- Stajao sam na prstima, sa konopcem oko vrata. Reditelj Stiven Somers je došao i rekao mi: „Ne izgleda baš kao da se gušiš, nije uverljivo, možeš li još malo da stegneš konopac?“ - otkrio je glumac.

Profimedia
 

U trenutku kada je to uradio, čovek koji je držao konopac povukao ga je više nego što je smeo i Frejzer je izgubio svest na nekoliko sekundi.

Srećom, sve je prošlo dobro i kad su ga osvestili rekli su mu da se ista stvar desila i Melu Gibsonu na snimanju filma „Hrabro srce“.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike