Tom Henks će u novom filmu doživeti neverovatnu transformaciju: Bizarna promena u koju je teško poverovati

02.02.2023

06:05

0

Autor: Dejan Ćirić

Radnja ovog ostvarenja se u potpunosti odvija u jednoj sobi i prati njene stanare i njihove fizičke i psihičke promene tokom mnogo godina

Tom Henks će u novom filmu doživeti neverovatnu transformaciju: Bizarna promena u koju je teško poverovati
Tom Henks - Copyright Profimedia

Harison Ford je bio šokiran kada je video uvodnu scenu petog nastavka filma o Indijani Džonsu, u kojoj se pojavljuje kompjuterski pomlađen, ali izgleda da njegovom kolegi Tomu Henksu to uopšte ne smeta.

Naime, oskarovac će u novom filmu „Here“ reditelja Roberta Zemekisa biti digitalno podmlađen uz pomoć veštačke inteligencije. Pored Henksa, vodeću ulogu igra i Robin Rajt koja će takođe biti podvrgnuta ovoj transformaciji.

Profimedia
 

Radnja ovog ostvarenja se u potpunosti odvija u jednoj sobi i prati njene stanare i njihove fizičke i psihičke promene tokom mnogo godina.

Starenje i podmlađivanje uživo

Kompanija Metaphysic je razvila novi generativni alat koji se bazira na veštačkoj inteligenciji pod nazivom Metaphysic Live.

U pitanju je program koji omogućava fotorealističnu promenu lica visoke rezolucije i efekte pomlađivanja i starenja uživo i u realnom vremenu.

Profimedia
 

Zemekis je izjavio da ga je oduvek privlačila tehnologija koja mu pomaže da ispriča svoje priče u filmovima i da se na ovaj korak odlučio jer nije želeo da angažuje druge glumce koji bi igrali mlađe verzije glavnih junaka, smatrajući da će na ovaj način uloge biti mnogo realnije.

Tom Henks i Robert Zemekis su već sarađivali na čuvenim filmovima „Forest Gamp“, „Polarni ekspres“ i „Izgnanik“.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike